Η σύσταση δόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδoς – «Αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα», λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ στο protothema.gr

Πολλά φροντιστήρια, κυρίως της Αττικής, λειτουργούν από σήμερα με τηλεκπαίδευση. Όπως λέει στο «protothema.gr» o πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας γίνεται σύσταση για επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από σήμερα με τηλεκπαίδευση, λέγοντας ότι αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα.

Ο κ. Βαφειαδάκης λέει ότι «τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

Ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής συστήνει ισχυρά στα μέλη του να συνεχίσουν την παροχή των εκπαιδευτικών τους υπηρεσιών για την επόμενη εβδομάδα, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή δηλώνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στη δημόσια υγεία, την αφοσίωσή μας στην αδιάλειπτη προετοιμασία των μαθητών μας καθώς και στην υγεία των ίδιων, των συνεργατών μας και των οικογενειών τους».

Η νέα χρονιά, λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, μας βρίσκει μπροστά σε μια νέα φάση της πανδημίας, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και κυριαρχία πια της μετάλλαξης «Omicron». Είναι λογικό αυτό να δημιουργεί ανησυχία στη νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα δεδομένου ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «Η Ο.Ε.Φ.Ε. δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας και σε όλη την δίχρονη αυτή δοκιμασία. Τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΚαλπάζει ο κορωνοϊός στον Έβρο (492 νέα κρούσματα)