Φωτεινής Μπακαδήμα: “Μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού”

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:57
86 0

Σε ερώτηση της , η Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Φωτεινής Μπακαδήμα αναφέρει:

Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό και μάλιστα βρίσκεται σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού πλέον να υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορονοϊού, ενώ οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στη συγκεκριμένη δομή υγείας είναι 227.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα τα οποία διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία. Η αναμονή για χειρουργεία εκτινάχθηκε στα 2 έτη (π.χ. ορθοπεδικά).»

Όπως σημειώνει σε υπόμνημά του το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου, υπάρχουν αυτή τη στιγμή ακάλυπτες 14 θέσεις Νοσηλευτών Π.Ε, 148 Τ.Ε και 65 ∆.Ε, ενώ σημειώνονται απώλειες 53 εργαζομένων, 28 εκ των οποίων είναι νοσηλευτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  Ως εκ τούτου, πέραν των απωλειών το υπάρχον προσωπικό είναι υποχρεωμένο να δουλεύει χωρίς ρεπό και χωρίς να έχει λάβει τις άδειες του 2019. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο ίδιο υπόμνημα του ΣΥΚΝΕ σήμερα λειτουργούν µόνο 2 αίθουσες καθηµερινά, 1 αίθουσα εκτάκτων και 1 τακτικών χειρουργείων.

Διαβάστε ακόμη :   Έμποροι Ορεστιάδας: «Παράνοια!» οι αποφάσεις για τα σύνορα

Αυτή η δυσλειτουργία και η συνακόλουθη μακρά αναμονή δυσχεραίνουν την κατάσταση για συμπολίτες μας που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα ωθώντας τους να αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλες λύσεις, λχ αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για την επέμβαση.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο πως η υγεία των πολιτών είναι πρωταρχικός στόχος όλων μας,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Θα προβεί άμεσα σε πρόσληψη νέου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα της χώρας που έχουν τεράστιες ανάγκες;
  2. Από το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί την περίοδο της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού έχουν διατεθεί νοσηλευτές στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα;
  3. Αν ναι για πόσους νοσηλευτές μιλάμε;
  4. Αν όχι είναι στα πλάνα του Υπουργείου να διατεθούν;
  5. Υπάρχει κάποιο άλλο πλάνο του Υπουργείου ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λόγω ακριβώς της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού;

Σχετικά άρθρα

Αλεξοπούλου προς Μηταράκη: “Μετατροπή του νομού Έβρου σε μειονοτική ζώνη, μέσω ιδρύσεων ισλαμικών πολιτειών και παραβίαση διεθνών συνθηκών”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2021 0
Ερώτηση της κ. Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτoύ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών του Κόμματος Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, που κατατέθηκε  στα πλαίσια του…

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο – Σκάνδαλο Νovartis. Κάθαρση ή το χρονικό προαναγγελθέντων πολιτικών θανάτων; (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2018 0
Μετά την  καταιγίδα που συντάραξε  το Πανελλήνιο  για το όνομα  που πρέπει να πάρει το κρατίδιο των Σκοπίων  και που…