Επιστολή προς τον ΟΛΑ ΑΕ υπέβαλλε o επικεφαλής της Saos Ferries κύριος Φώτης Μανούσης, μετά τη σύσκεψη της 18ης Νοεμβρίου σχετική με την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Η επιστολή κοινοποιείται και προς θεσμικούς φορείς της περιοχής:

Κύριοι/ες,

Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με αντικείμενο την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, εκ μέρους μας:

α) ανακοινώθηκε η επικείμενη δρομολόγηση δύο (2) νεότευκτων ταχύπλοων  επιβατηγών πλοίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, ταυτόχρονα με τα δύο (2) Ε/Γ – Ο/Γ πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ & ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

β) επισημάνθηκαν για πολλοστή φορά, οι δυσμενέστατες έως και σήμερα επικρατούσες συνθήκες στους λιμένες Καμαριώτισσας και Θέρμων Σαμοθράκης.

Η ανωτέρω απόφασή μας για την εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης με τέσσερα (4) συνολικά πλοία από το ερχόμενο καλοκαίρι του 2017 ταυτίζεται με την έμπρακτη υλοποίηση της βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και δεν στηρίζεται σε προβλέψεις ανάλογης αύξησης της επιβατικής κίνησης. Γνωρίζουμε εξάλλου πως η εν λόγω ενέργειά μας  θα επιφέρει αύξηση αποκλειστικά και μόνο στα λειτουργικά μας έξοδα.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γνωρίζουμε πως οι λιμενικές εγκαταστάσεις στους λιμένες Καμαριώτισσας, Θέρμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, δεν θα αποτελέσουν τον εξωτερικό και μη ελεγχόμενο εξ ημών παράγοντα, ο οποίος θα καταστήσει τα υπό δρομολόγηση πλοία ανενεργά και την σχετική επένδυσή μας άνευ αντικειμένου.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν την παρέλευση διμήνου από την ανωτέρω σύσκεψη, παρουσία του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου της Ο.Λ.Α. Α.Ε., αφετέρου δε της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται από την επικείμενη παρουσία δύο (2) επιβατηγών – οχηματαγωγών και τριών (3) συνολικά ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη από το καλοκαίρι του 2017, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τις όποιες ενέργειες – εργασίες έχετε προγραμματίσει, καθώς και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σχετικά με τα κάτωθι:

Εκβάθυνση λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και προς παροχή δυνατότητας εισόδου και ελλιμενισμού των Ε/Γ – Ο/Γ και ταχύπλοων Ε/Γ πλοίων σε επιπλέον θέσεις από την συνηθισμένη του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.

Διάνοιξη και εκβάθυνση λιμένα Θέρμων προς παροχή δυνατότητας πρόσδεσης, επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών και ελλιμενισμού του συνόλου των ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων.

Κατασκευή και εγκατάσταση ικανού αριθμού ραμπών (σταθερών ή πλωτών) σε αμφότερους τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για την απρόσκοπτη από/επιβίβαση επιβατών από τα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη, ανεξαρτήτως της μεταβαλλόμενης στάθμης θαλάσσιου ύδατος εντός των λιμένων.

Κατασκευή χώρων αναμονής επιβατών σε Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολη, για την παροχή αυτονόητης προφύλαξης από κακοκαιρία και έντονα φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναμένουμε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Για την Saos Ferries,

Φώτης Μανούσης

Προηγούμενο άρθροΧειροτονία νέου ιεροδιακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για το Ζακχαρώδη Διαβήτη , τους νέους ορίζοντες και τις καινοτόμες λύσεις στην Αλεξανδρούπολη στις 27 & 28/1/2017