ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΡΕ, ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ; – To ΠΑΜΕ καταγγείλει την προκλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:58
444 0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004

Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com

Καταγγέλλουμε την προκλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας «My Market». Η περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης αναλαμβάνει να «εξηγήσει» στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί να ξεζουμίζονται με μισθούς – ψίχουλα και εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, αλλά πρέπει και να το κάνουν… με το χαμόγελο στα χείλη!

Παραδίδοντας τα σχετικά «μαθήματα» στους εργαζόμενους, απαριθμεί «κάποιους λόγους για να χαμογελάτε, για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα της έρευνας του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στο μήνα», δηλαδή στη σχετική «αξιολόγηση» που θα ακολουθήσει με καμουφλαρισμένο «αξιολογητή»…

Το γεγονός πως τα στελέχη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της επιχείρησης όπως και άλλων διευθυντών μαζί με το διευθυντικό μηχανισμό και τα golden boys άλλων super market και επιχειρήσεων, εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει με φυσική παρουσία στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια που δίνει αυτές τις “φιλεργατικές” συμβουλές ψήφισε στο σωματείο-μηχανισμό των super market πριν 2 χρόνια, για το οποίο υπήρχαν εκατοντάδες καταγγελίες εργαζομένων για διευθυντικές πιέσεις και απειλές για κυρώσεις ώστε να συμμετάσχουν στις “εκλογές” του. Αντίστοιχα η υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης πανελλαδικά εμφανίζεται να ψηφίζει στο επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης.

Όλος αυτός ο μηχανισμός (άνω των 400 διευθυντικών στελεχών) εμφανίζεται να εκπροσωπεί εργαζόμενους, να ψηφίζει για αυτούς τάχα για τα συμφέροντά τους, να εκλέγεται και να στηρίζει την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ(ομάδα Βασιλόπουλου – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ).

Καταγγέλλουμε επίσης την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ομάδα Βασιλόπουλου – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που αφού έφερε μπράβους, εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΙΥΕ, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 23 – 24 Φλεβάρη, ανακοίνωσε μέσω e-mail την πραγματοποίηση συνεδρίου στις 6 – 7 Μάρτη, ενημερώνοντας ένα πανελλαδικό σώμα 600 περίπου αντιπροσώπων πως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής θα βαρύνουν αποκλειστικά τους αντιπροσώπους. Παρόλα αυτά κανείς από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε την ώρα έναρξης του «Συνεδρίου» που ήταν στις 9 π.μ. Είναι απαράδεκτο να μην έχει εμφανιστεί κανένας από την πλειοψηφία, στο «Συνέδριο» που οι ίδιοι όρισαν και την ίδια ώρα έχουν αναγκάσει εργαζόμενους από όλη τη χώρα να ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα για να παραβρεθούν στις εργασίες.

Συνάδελφοι, πρέπει να χαμογελάμε, αλλά για άλλους λόγους!

Χαμογελάμε γιατί:

  • Είμαστε οι πολλοί, εμείς που παράγουμε, εμείς που γεμίζουμε τα ράφια, εμείς που δουλεύουμε τα καταστήματα. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα.
  • Δεν είμαστε μόνοι, εμείς και τα προβλήματά μας. Έχουμε τους συναδέλφους μας, που δουλεύουμε δίπλα – δίπλα, στο ίδιο μαγαζί, στα δίπλα καταστήματα, το σωματείο μας, που είναι φτιαγμένο από ανθρώπους σαν εμάς και όχι από διευθυντάδες και εργοδότες.
  • Αν το πάρουμε απόφαση, αν καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, μπορούμε να τα σαρώσουμε όλα, να εξασφαλίσουμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες της επιχείρησης, για περισσότερο κέρδος.

Εργαζόμενοι στο Εμπόριο, όλοι στο σωματείο σας,

 

οργανωμένοι είμαστε ανίκητοι!

Σχετικά άρθρα

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτίδης υποψήφιος με την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2019 0
Παναγιωτίδης Αλέξανδρος Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται ως Ιδιωτικός υπάλληλος στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην δημοτικός υπάλληλος.…

Ένας αιώνας Απόκριες στην Αλεξανδρούπολη… χιλιάδες χρόνια στη Θράκη (του Ηλία Τζιώρα)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Φεβρουαρίου 2019 0
Οι Απόκριες είναι γιορτή με μεγάλη ιστορία. Αποτελούν ένα πραγματικό ψηφιδωτό ιστορίας και λαογραφίας του παρελθόντος. Οι Απόκριες είναι γιορτή…

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2018 0
Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Τεχνολογίας…