Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς

Πόσο ακόμα θα προσβάλλεται  η τοπική Δημοκρατία στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης;;;

    Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή, αποφεύγει  την ουσιαστική και δημιουργική αντιπαραβολή απόψεων, αποδεικνύει την αδυναμία της να λειτουργήσει θεσμικά, την απουσία δημοκρατικής και πολιτικής ευαισθησίας. Μας καλεί  την τελευταία ημέρα εφαρμογής της Π.Ν.Π. , Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, να συνεδριάσουμε δια περιφοράς και να ψηφίσουμε χωρίς διάλογο και υποβολή προτάσεων, για πολύ σημαντικά  θέματα που αφορούν  την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική υπόσταση  του Δήμου μας.  

  • Όταν , από την αρχή  της πανδημίας του Κορωναιού μεγάλοι δήμοι συνεδριάζουν χωρίς έξοδα με τηλεδιάσκεψη εμείς, εδώ στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα ψάχνουμε τον ανάδοχο και την επιμόρφωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου για την μελλοντική τηλεδιάσκεψη (!!!), δαπανώντας κάποιες χιλιάδες ευρώ .
  • Όταν η αίθουσα του δημοτικού μας συμβουλίου είναι 200τ.μ. περίπου,  εμείς ούτε τις ενδεκαμελείς επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής ) υλοποιούμε δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη .
  • Όταν θέματα τεράστιου ενδιαφέροντος πρέπει να αποφασίζονται με συζήτηση, επιχειρήματα και απόψεις από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις αρκούμαστε σε ένα υπέρ, κατά ή λευκό και τελειώσαμε .
  • Απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο και κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας  ότι αυτήν την τακτική δεν θα τη δεχθούμε ξανά, ζητώντας από την επόμενη φορά, όπως έχει ανακοινωθεί και από άλλους Δήμους, η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής ποιότητας ζωής, να πραγματοποιούνται  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των συμβούλων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εμβαδού περίπου 200τ.μ.
  • Η  Δημοκρατία δεν αντέχει άλλη φίμωση.

 

Αλεξανδρούπολη, 28/05/2020

Ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Χρήστος Γερακόπουλος

Προηγούμενο άρθρο”Άστραψε” & ”βρόντηξε” ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς: ”Τούρκικο πόδι δεν πάτησε στον Έβρο”
Επόμενο άρθροΗ άλωση της Πόλης και η εντολή του τελευταίου αυτοκράτορα (γραφει ο Αναστάσιος Λαυρέντζος)