ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

  • τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  • τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

 

Θέμα: «Άνοιγμα του Τελωνειακού Σταθμού Ορμενίου για την διέλευση των φοιτητών  που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.»

Εξαιτίας της διάδοσης της πανδημίας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, η  Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας στον Έβρο, προχώρησε  στην απαγόρευση διέλευσης πολιτών από τον συνοριακό Σταθμό Ορμενίου.  Η παραπάνω απόφαση αν και εναρμονίζεται πλήρως με την κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης να διατηρήσει το καλό υγειονομικό προφίλ της χώρας, δημιουργεί σήμερα σημαντικά προβλήματα στους φοιτητές που κατοικούν σε περιοχές του  Έβρου και επιθυμούν να μεταβούν στην Βουλγαρία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Με την υπάρχουσα κατάσταση η μετάβαση των φοιτητών από τον Έβρο προς τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας καθίσταται ιδιαίτερα προβληματική, καθώς είναι αναγκασμένοι να διανύουν επιπλέον χιλιόμετρα εκτός της Π.Ε Έβρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο προορισμού τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετη ταλαιπωρία για τους ίδιους, ενώ επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα τις οικογένειες τους.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να επιτραπεί η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου στους  φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας;

 

Ο ερωτών  Βουλευτής

Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟ δρόμος με τα “μηδέν” (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)
Επόμενο άρθροΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Επείγουσα ανάγκη και δίκαιο αίτημα η μόνιμη δουλειά για καθαρίστριες-στές των σχολείων. Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης