Χρήστος Μέτιος: “Χρηματοδοτούμε 5 έργα υδρεύσεων με 5,6 εκ. € από το ΕΣΠΑ στους Δήμους Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:42
77 0

Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος: 

Χρηματοδοτούμε 5 έργα υδρεύσεων με 5,6 εκ. € από το ΕΣΠΑ στους Δήμους Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

📌 Δήμος Σουφλίου – 2,3 εκ. € για την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση της Ιτέας μέχρι τη νέα δεξαμενή του Τυχερού.
Το νέο δίκτυο θα έχει συνολικό μήκος 17 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα όργανα ελέγχου.
📌 Δήμος Αλεξανδρούπολης – 255.700 € για την εγκατάσταση από τη ΔΕΥΑΑ μιας νέας μονάδας καθαρισμού του νερού στο δίκτυο ύδρευσης που τροφοδοτεί τους οικισμούς Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα.
📌 Δήμος Διδυμοτείχου – 1,5 εκ. € για την εγκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης ενός σύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανίχνευση των διαρροών του δικτύου.
📌 Δήμος Ορεστιάδας – 1,6 εκ. € για 2 έργα της ΔΕΥΑΟ:
✔ 880.000 € για τον εξοπλισμό της μονάδας επεξεργασίας νερού της πόλης της Ορεστιάδας με ένα σύστημα φίλτρων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού.

✔ 690.000 € για την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας με νέους αγωγούς μήκους 10,3 χιλιομέτρων και για την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων.

Με αφορμή την ένταξη των 5 αυτών έργων στο ΕΣΠΑ, επισκέφθηκα τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού στο Δήμο Σουφλίου και είχα συνάντηση με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρη Δαρούση και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη.

Εκεί πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Σχετικά άρθρα

Η Βουλγαρία αντιστέκεται στον ψευτομακεδονισμό των Σκοπιανών ενώ η Ελλάδα τον ενισχύει (Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2021 0
Η Βουλγαρία αντιστέκεται στον ψευτομακεδονισμό των Σκοπιανών ενώ η Ελλάδα τον ενισχύει Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου* Από εχθές, 8 Ιουνίου,…

Κυριάκος Μητσοτάκης απο την Κομοτηνή: «Αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή η προστασία του εισοδήματος των αγροτών»

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
Για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους επίλυσής τους συζήτησε με εκπροσώπους φορέων της Ροδόπης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.…

Υγειονομικοί Αλεξανδρούπολης – Κ.Υ. Σουφλίου σε αναστολή: “Άδικη η απομάκρυνση από το χώρο εργασίας μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2021 0
ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ – Κ.Υ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή προς αναζήτηση έμπρακτης συμπαράστασης για την άδικη απομάκρυνση από…