Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος: 

Χρηματοδοτούμε 5 έργα υδρεύσεων με 5,6 εκ. € από το ΕΣΠΑ στους Δήμους Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

📌 Δήμος Σουφλίου – 2,3 εκ. € για την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση της Ιτέας μέχρι τη νέα δεξαμενή του Τυχερού.
Το νέο δίκτυο θα έχει συνολικό μήκος 17 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα όργανα ελέγχου.
📌 Δήμος Αλεξανδρούπολης – 255.700 € για την εγκατάσταση από τη ΔΕΥΑΑ μιας νέας μονάδας καθαρισμού του νερού στο δίκτυο ύδρευσης που τροφοδοτεί τους οικισμούς Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα.
📌 Δήμος Διδυμοτείχου – 1,5 εκ. € για την εγκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης ενός σύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανίχνευση των διαρροών του δικτύου.
📌 Δήμος Ορεστιάδας – 1,6 εκ. € για 2 έργα της ΔΕΥΑΟ:
✔ 880.000 € για τον εξοπλισμό της μονάδας επεξεργασίας νερού της πόλης της Ορεστιάδας με ένα σύστημα φίλτρων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού.

✔ 690.000 € για την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας με νέους αγωγούς μήκους 10,3 χιλιομέτρων και για την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων.

Με αφορμή την ένταξη των 5 αυτών έργων στο ΕΣΠΑ, επισκέφθηκα τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού στο Δήμο Σουφλίου και είχα συνάντηση με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρη Δαρούση και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη.

Εκεί πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Προηγούμενο άρθρο«Πολη και πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»: Αποσύρουμε τα δυο μέλη μας από την Οικονομική Επιτροπή
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: “Καλπάζει” ο κορονοϊός σε 10 περιοχές – Αύξηση (+35%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αλεξανδρούπολης