Χρυσοχοϊδης και Φλώρος στον Έβρο – Ενισχύονται οι δυνάμεις για την φύλαξη των συνόρων

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:04
337 0

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την συγκέντρωση πλήθους προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και τα τουρκικά παράλια προκειμένου να αποτρέψει μαζικές εισόδους επί ελληνικού εδάφους.

Στον Έβρο βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες της φύλαξης.

Ταυτόχρονα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής με στόχο να επιβλέψουν τα μέτρα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση του προσωπικού και των χερσαίων δυνάμεων στον Έβρο αλλά και τον πλωτών μέσων και των ανδρών του λιμενικού στα νησιά προκειμένου να υπάρχουν μηδενικές ροές.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές εάν και όπου κριθεί απαραίτητο θα κλείνουν τελωνεία προκειμένου να εμποδιστούν οι πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα.

Σήμερα έχουν περάσει στην Χίο 40 πρόσφυγες και ακόμη 40 στην Σάμο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΚΚΕΛ: Κλείστε τώρα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής – ως απάντηση για την προσβολή κατά της Αγίας Σοφίας –

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουλίου 2020 0
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΚΕΛ Κλείστε τώρα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής – ως απάντηση για την προσβολή κατά της Αγίας Σοφίας –…

Ερχεται νέα κακοκαιρία – Εκτακτη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2021 0
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα (08-02-2021) στα δυτικά…