Χρυσοχοϊδης και Φλώρος στον Έβρο – Ενισχύονται οι δυνάμεις για την φύλαξη των συνόρων

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:04
429 0

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την συγκέντρωση πλήθους προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και τα τουρκικά παράλια προκειμένου να αποτρέψει μαζικές εισόδους επί ελληνικού εδάφους.

Στον Έβρο βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες της φύλαξης.

Ταυτόχρονα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής με στόχο να επιβλέψουν τα μέτρα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση του προσωπικού και των χερσαίων δυνάμεων στον Έβρο αλλά και τον πλωτών μέσων και των ανδρών του λιμενικού στα νησιά προκειμένου να υπάρχουν μηδενικές ροές.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές εάν και όπου κριθεί απαραίτητο θα κλείνουν τελωνεία προκειμένου να εμποδιστούν οι πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα.

Σήμερα έχουν περάσει στην Χίο 40 πρόσφυγες και ακόμη 40 στην Σάμο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα

Νέο βιβλίο για την Έκτρωση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαρτίου 2021 0
Κυκλοφόρησε από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως το νέο βιβλίο του Πρωτοσυγκέλλου αρχιμ. π. Ειρηναίου Λαφτσή με θέμα: “ΈΚΤΡΩΣΗ, Ιατρική, Νομική…

Αυτόματες ρυθμίσεις σε όλα τα δάνεια

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2015 0
Τις τυποποιημένες διαδικασίες μέσω των οποίων θα ομαδοποιούνται οι δανειολήπτες ανάλογα με το είδος του δανείου, το υπόλοιπο της οφειλής…

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η “Δύναμη Δημιουργίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Φεβρουαρίου 2021 0
ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 26/2/2021 ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ κύριε Πρόεδρε Κάνοντας χρήση του «Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου»…

Λαϊκή Συσπείρωση: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.(30/8/2017) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Αυγούστου 2017 0
Σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έρχεται να υπογράψει  Μνημόνιο Συνεργασίας για την “Πολιτιστική Διαδρομή Εγνατίας Οδού”, όχι με το…