Ψήφισμά ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:41
232 0
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Στην από 23/9/2019 τακτική συνεδρίασή του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην επένδυση εξόρυξης χρυσού με τη χρήση κυανίου στην περιοχή μας, όπως και κάθε άλλο τρόπο εξόρυξης, που δεν θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον και την υγειά των ανθρώπων.

Είναι δεδομένο ότι, για την επεξεργασία των χρυσοφόρων κοιτασμάτων απαιτείται η χρήση κυανίου και πλήθους άλλων τοξικών στοιχείων, γεγονός που θα πλήξει βαρύτατα κύριες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής μας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, ο αγροτουρισμός και γενικότερα ο τουρισμός.

Επομένως, η επένδυση αυτή δεν συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί στην πρωτογενή παραγωγή, στις υπάρχουσες μεταποιητικές επιχειρήσεις και στον τουρισμό.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι στη παρούσα χρονική στιγμή και με εκπεφρασμένη την αντίθεση όλων των θεσμικών οργάνων στη συγκεκριμένη επένδυση, είναι περιττή η συζήτηση για ενδεχόμενη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα θέμα που απαιτεί επιστημονική κατάρτιση.

Μετά ταύτα διακηρύσσουμε την ομόφωνη αντίθεσή μας στη πρόθεση υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης και την πρόθεσή μας να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης προς τον λαό της Αρμενίας

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2020 0
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με ομόφωνο ψήφισμα του εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τον αρμενικό…

Νίκος Νικολόπουλος: «Οι μουσουλμάνοι οργιάζουν και εμείς απαντάμε με… διπλωματική ατολμία…»

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιουνίου 2017 0
ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ… «Με μαλθακότητα και ατολμία αντιμετωπίζουν τα συναρμόδια Υπουργεία τις αλλεπάλληλες προκλήσεις μουσουλμάνων…

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2017 0
ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ Η ακοίμητη κανδήλα των Πριγκηποννήσων στο μεταίχμιο ουρανού και θαλάσσης Το…