Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου: Απαράδεκτη η πρότασης συγχώνευσης Γυμνασίου-Λυκείου Τυχερού

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:56
336 0

ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

Η περιοχή μας έχει υποστεί πολλαπλά πλήγματα συγχωνεύσεων, καταργήσεων, αναστολής πλήρους λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών στο όνομα των αριθμών και δεν αντέχει άλλη συρρίκνωση.

Θεωρούμε ότι τα θέματα Παιδείας δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν με αριθμητικά κριτήρια. Τα σχολεία μας χρειάζονται ενίσχυση και όχι συγχώνευση. Απορρίπτουμε κάθε λογική αριθμών τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε κάθε μελλοντική απόπειρα, καθώς θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη οπτική βλάπτει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η κατάργηση της μίας διευθυντικής θέσης εγείρει ερωτήματα για το αν στο νέο μοντέλο η διοίκηση της σχολικής μονάδας θα ασκείται απρόσκοπτα όχι μόνο ως προς τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Ένα Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις αίρει το βασικό σχήμα των δύο διαφορετικών δομών Γυμνασίου-Λυκείου που έχει θεσπιστεί για παιδαγωγικούς λόγους ενώ παράλληλα δημιουργεί μια μακρά περίοδο προσαρμογής κατά την οποία είναι πιθανόν να προκύψει διαρροή μαθητών προς σχολεία άλλων γειτονικών πόλεων. Στην περίπτωση αυτή η νέα δομή θα εμφανίζεται ακόμη περισσότερο αποδυναμωμένη με αποτέλεσμα τη σταδιακή συρρίκνωσή της στο μέλλον

Το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο ΓΕΛ Τυχερού, οι επιτυχίες των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και οι διακρίσεις σε περιφερειακούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και ποικίλες άλλες δράσεις που κάνουν υπερήφανη την τοπική κοινωνία, αποδεικνύουν ότι το υπάρχον μοντέλο λειτουργεί αποτελεσματικά και ότι επιβάλλεται να διατηρηθεί αλλά και να ενισχυθεί.

Επιπλέον, το μαθητικό δυναμικό της περιοχής είναι ευμετάβλητο, καθώς τα δύο σχολεία εξυπηρετούν τις ανάγκες των γονέων που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ, οι οποίοι στην περίπτωση της κατάργησης του Λυκείου ενδέχεται να αναζητήσουν άλλες σχολικές δομές για τη φοίτηση των παιδιών τους.

Για τους παραπάνω λόγους διαφωνούμε με την πρόταση συγχώνευσης των δύο υπαρχουσών σχολικών μονάδων και μετατροπής τους σε Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις και ζητούμε την απόσυρση της πρότασης.

Σχετικά άρθρα

Ποιοι είναι οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Οκτωβρίου 2020 0
έσσερα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός…

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση 5 εκατ. στους δήμους Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και έργα 28 εκατ. σε Έβρο και Ροδόπη

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2020 0
Πέντε εκατ. ευρώ θα δοθούν ως πρώτη δόση έκτακτης επιχορήγησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στους δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ο…