Ψήφισμα με το οποίο ζητά να έρθει η έδρα της νέας Υγειονομικής περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:10
399 0

Ψήφισμα με το οποίο ζητά να έρθει η έδρα της νέας Υγειονομικής περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, για ιστορικούς αλλά και χωροταξικούς λόγους, πήρε την απόφαση να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, η 4η ΥΠΕ, που έχει στην αρμοδιότητά της την Κεντρική Μακεδονία και την ΑΜΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα διαχωριστεί σε δύο Περιφέρειες, στα όρια των αντίστοιχων πολιτικών περιφερειών.

Στο 6° Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που διεξήχθη στην Κομοτηνή στα μέσα Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ανακοίνωσε τον διαχωρισμό της 4ης ΥΠΕ σε δύο υγειονομικές περιφέρειες, εκ των οποίων η μία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και η άλλη την Αλεξανδρούπολη.

Τότε, να υπενθυμίσουμε, εντός του συνεδρίου είχε αντιδράσει ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος είχε τονίσει ενώπιον του κ. Πολάκη πως η Κομοτηνή είναι αφενός το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας, αλλά είχε υπάρξει και η έδρα της υγειονομικής περιφέρειας της ΑΜΘ πριν αυτή συγχωνευτεί στην 4η ΥΠΕ.

Διατήρηση της Κομοτηνής ως διοικητικό κέντρο

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος τόνισε πως μετά την ανακοίνωσή αυτή, η διοίκηση του Δήμου έχει έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να αρθεί αυτή η λανθασμένη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση, γιατί θεωρεί πως ο φυσικός χώρος της υπηρεσίας αυτής είναι η Κομοτηνή, κάτι το οποίο δηλώνεται τόσο στο τοπικό και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο.

Σημείωσε δε πως δεν είναι μόνο οι ιστορικοί ή οι γεωγραφικοί λόγοι που έχουν σημασία, μιας και είναι πολύ πιο κοντά στις ΠΕ Δράμας και Καβάλας, αλλά και η φύση της Κομοτηνής, που πρέπει να κατοχυρώσει το χαρακτήρα της ως διοικητικό κέντρο, μην διαθέτοντας τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, και κύρια αναπτυξιακά εργαλεία την έδρα του ΔΠΘ και την έδρα της Περιφέρειας και άλλων υπηρεσιών.

Για αυτό και πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο δηλώνει πως το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί την έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προβάλλοντας ως επιχειρήματα ότι η Κομοτηνή είναι διοικητική έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ότι πριν τη συνένωση των δύο υγειονομικών περιφερειών, η έδρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν στην Κομοτηνή και ότι η επαναφορά της έδρας στην Κομοτηνή εξυπηρετεί περισσότερο από την Αλεξανδρούπολη, από άποψη αποστάσεως των μονάδων υγείας (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες) αφού τα περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας ευρίσκονται δυτικά της Κομοτηνής.

Αποχή Λαϊκής Συσπείρωσης

Η έκδοση ψηφίσματος εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής κ. Νίκο Φακιρίδη να σημειώνει πως το ψήφισμα αφορά ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα, όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Σημείωσε πως δεν θα είχαν πρόβλημα αν το θέμα συνόδευε το αίτημα για την αναβάθμιση των παροχών υγείας σε όλες τις βαθμίδες.

www.paratiritis-news.gr

Σχετικά άρθρα

Υποχρεωτικά τα POS από 27 Ιουλίου σε 400.000 επιχειρήσεις – Ποια είναι τα πρόστιμα και οι εξαιρέσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2017 0
Περισσότεροι από 400.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη να έχουν προμηθευτεί και εγκαταστήσει POS μηχανήματα καθώς…

Βραβείο «Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες» απέσπασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη «VERDE.TEC 2019»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2019 0
Στο πλαίσιο των «Greek Green Awards 2019», ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες στην κατηγορία…

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: “Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής θα είναι αρχή του τέλους της περιοχής του Βορείου Έβρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2019 0
     Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα συναντήσεις-συσκέψεις στο χώρο της παιδείας με κύριο αντικείμενο συζητήσεων-διαβουλεύσεων, την αναδιάρθρωση του Διεθνούς…