Ψήφισμα της Ιεράς Μητρόπολεως Μαρωνείας & Κομοτηνής: “Η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν διαπομπεύεται”

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:44
463 0

Στις 15 του μηνός Ιανουαρίου 2018 στην Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, εμείς, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Εκκλησία και στην Πατρίδα δημοσιοποιούμε, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως,  το παρόν Ψήφισμα, δια του οποίου και επισημαίνουμε προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως τα εξής:

  • Από την ακριτική Κομοτηνή συμμετέχουμε στα προβλήματα και τα αδιέξοδα του Λαού μας, τον οποίο με αίσθημα διακονίας υπηρετούμε καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες και εκφράζουμε την κοινή αγωνία όλων μας, για όσα εσχάτως συμβαίνουν στην πατρίδα μας,
  • Αγωνιούμε πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα, κυρίως για το ανακύψαν περί της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
  • Διατρανώνουμε τη μοναδική ιστορική αλήθεια ότι η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν διαπομπεύεται και γι’ αυτό είναι αποδοκιμαστέα κάθε πρόταση που χαρίζει στο γειτονικό κρατίδιο το ιερό όνομα της Μακεδονίας.
  • Απευθύνουμε έκκληση στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο να λάβει υπ’ όψιν τις κραυγές εκατομμυρίων Ελλήνων τόσο του Εξωτερικού όσον και του Εσωτερικού που διαμαρτύρονται για συμβιβαστική λύση που θα αποβεί ταπεινωτική.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε πάντοτε σε ποιμαντική και προσευχητική εγρήγορση, καθώς ουδεμία σπιθαμή εθνικής αξιοπρέπειας δεν πρέπει να πουληθεί, αναπέμπουμε δε ευχές προς τον εν Τριάδι Θεό υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Ευχόμαστε στον Κύριό μας να φωτίζει το Λαό μας και την ηγεσία του,  ώστε να περιφρουρεί τη Μακεδονία μας από κάθε κακό και απειλή.

 

Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Δεκεμβρίου 2019 0
Την Πρωτοχρονιά, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως. Το απόγευμα της παραμονής Τρίτη 31…

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης – “Αδιανόητο να πωλούνται στην Τουρκία όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2020 0
Χάδι για τον Ερντογάν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε νέο…

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης – Κατ΄έθιμον αργία για την Αλεξανδρούπολη η Καθαρά Δευτέρα.

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2018 0
Σύμφωνα και με την ενημερωτική εγκύκλιο που απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας…