Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης εξέδωσε ψήφισμα κατά της εξαγγελθείσας πρόθεσης του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής.

Το ΔΣ ομόφωνα ψήφισε την αντίθεση του δηλώνοντας την πρόθεσή να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποτροπή των συνεπειών της υποβάθμισης της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικά το κείμενο του Ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Ορεστιάδα, 10/12/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
Θέμα: «Εξαγγελία Υπουργού Παιδείας για ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Στην από 10/10/2018 τακτική συνεδρίασή του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Η εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής οδηγεί μετά βεβαιότητας σε υποβάθμιση των υφιστάμενων Νομικών Σχολών και ειδικότερα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επαπειλούμενη μείωση των εισακτέων φοιτητών στο Δ.Π.Θ. και η συρρίκνωση του διδακτικού προσωπικού θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη παύση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στην ακριτική περιοχή μας. Η Νομική Σχολή έχει διαγράψει επί μισό αιώνα ακαδημαϊκής λειτουργίας μια λαμπρή πορεία με διεθνή δείγματα γραφής, αδιαμφισβήτητη ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών και κατάρτιση των φοιτητών.

Η εύρυθμη λειτουργία της Νομικής Σχολής και περαιτέρω η ενδυνάμωση όλων των τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είναι αδήριτη ανάγκη και αίτημα όλων των παραγωγικών φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να φέρει ένα ακόμη χτύπημα σε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης θα περιμέναμε να στελεχώσει το Δ.Π.Θ. με νέους επιστήμονες και να συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση του σεβόμενη το γεωγραφικό της μειονέκτημα και τις αρχές του αποκεντρωμένου κράτους.

Μετά ταύτα διακηρύσσουμε την ομόφωνη αντίθεσή μας στην εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για ίδρυση νέας Νομικής Σχολής και την πρόθεσή μας να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ: Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Επόμενο άρθροΕλληνοποιούν μαζικά 300.000 αλλοδαπούς – Αλλοιώνουν το εκλογικό σώμα: Eίναι το 4% των ψηφοφόρων!