ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Ορεστιάδα, 04/01/2020

ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                               Αρ. Πρωτ.:   1

Ορέστου 7 – 682 00 Ορεστιάδα

Τηλ. 6944844672

Ιστοσελίδα: http://syllogosordas.wordpress.com                                         

Email: syllogosordas@gmail.com

                                                                                 

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου

ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ

 

 

ΘΕΜΑ:  Ψήφισμα για την άμεση ανάκληση απόφασης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας με μεγάλη  ανησυχία παρακολουθεί την αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργίας δομής φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών στην τοπική κοινότητα Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας δίπλα στην υφιστάμενη δυναμικότητας 240 ατόμων.

Η δημοσίευση στη Διαύγεια στις 28/12/2020 (ΨΞΤΤ46ΜΔΨΟ-6ΙΚ) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων με προθεσμία μόλις τρεις ημέρες, έως 31/12/2020, έργου 30 εκατομμυρίων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου δείχνει το μέγεθος του εμπαιγμού που επιχειρείται έναντι του λαού του Έβρου, τον οποίον διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται στη Θράκη να δημιουργηθούν τέτοιες δομές, αλλά και της αδιαφορίας για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν.

Ο Σύλλογός μας εμμένει σταθερά στην ανάγκη σεβασμού στον άνθρωπο και σε ό,τι έχει σχέση με το δικαίωμα στην υγεία και αξιοπρέπεια καθενός χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Είναι όμως αντίθετος στην προοπτική να δημιουργηθεί οποιαδήποτε δομή φιλοξενίας ατόμων στον βόρειο Έβρο. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, όπως το δημογραφικό και η ερήμωση της περιοχής, θέματα σύνθεσης του πληθυσμού και μειονότητας και η ανάγκη προστασίας της Θράκης από πιθανή επιβουλή προερχόμενη από γείτονες, που καθιστούν την ενέργεια του Υπουργείου επιζήμια τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

Κανένα ανταποδοτικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο που θα διατρέχει εφεξής η περιοχή μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με τον κίνδυνο εκτός των συνόρων μας όχι όμως και εντός.

Ο νομός Έβρου χρειάζεται στήριξη με τη δημιουργία υποδομών και κινήτρων ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοί του και να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι. Δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα που κάνουν τον τόπο μας αφιλόξενο ακόμη και για τους ντόπιους.

Επειδή η επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε εδώ χωρίς να κινδυνεύουμε και από εσωτερικές αναταραχές εκτός των εξωτερικών επιβουλών, απαιτούμε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου την άμεση ανάκληση της πρόσκλησης δημιουργίας δομής φιλοξενίας στον Έβρο.

Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και κάθε νομού της χώρας μας όπως ακριβώς μας στήριξαν τον Μάρτιο 2020 να μας στηρίξουν και πάλι στην υπεράσπιση της Ελλάδας μας.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΡΑ

 

 

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Νικολαΐδης Νικόλαος                                           Μπεχτσούδη Αγγελική

Προηγούμενο άρθροΝατάσα Γκαρά: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Μηταράκη για κατασκευή νέας δομής στο Φυλάκιο
Επόμενο άρθροΗλεκτρονικά η έκδοση και η ανανέωση των καρτών στάθμευσης μόνιμου κατοίκου και για εγκυμονούσες