ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:58
379 0

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου στην συνεδρίασή της, την Κυριακή 20 Μαρτίου του 2016, αφού ψήφισε ομόφωνα τον Οικονομικό Απολογισμό του 2015 και ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του 2016, κατέληξε στο εξής διεκδικητικό πλαίσιο :
1 .Αύξηση των δαπανών για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ (Μέσος Ευρωπαϊκός Όρος) από 4,5% που βρίσκεται σήμερα.
2. Επανασύσταση Π.Φ.Υ. Άμεση επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων, επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών για ένα μεταβατικό στάδιο, (προσωποπαγείς θέσεις ή δυνατότητα αποζημίωσης). Και εφόσον όλοι οι γιατροί που θα εργάζονται στα Αστικά Κ.Υ θα γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν.
3. Κατάργηση του απαράδεκτου clawback και rebate.
4 .Άμεση κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ) που διαχειρίζεται τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, διαμοιράζοντάς τα μεταξύ Δημόσιων Νοσοκομείων και ιδιωτικών Συμφερόντων.
5. Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.
6. Πλήρη κάλυψη Νοσοκομείων – Κ.Υ. (Οργανικές θέσεις) με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ασφαλείς εφημερίες. Προσωρινή κάλυψη με επικουρικούς, με στόχο την τελική ελαχιστοποίηση του αριθμού τους.
7. Συλλογικές συμβάσεις μέσω Ιατρικών Συλλόγων – ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ.
8. Άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ άμεσα, για όσους θέλουν να συμβληθούν.
9. Σύστημα αμοιβής με συνυπευθυνότητα του ασφαλισμένου – πλαφόν. Κάλυψη δαπάνης ασφαλισμένου από τον ΕΟΠΥΥ, όπου δεν υπάρχει συμβεβλημένος ιατρός.
10 . Καθιέρωση κάρτας Υγείας.
11. Αυστηροποίηση ελεγκτικών μηχανισμών για ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς.
12. Σύστημα αξιολόγησης στο σύστημα υγείας που να συνδέεται με την αμοιβή και την εξέλιξη.
13. Ασφαλιστικό: Σύμφωνα με αποφάσεις έκτακτης Γ.Σ. (31-1-2016)
Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Κακός οιωνός οι Τουρκικές προκλητικές δηλώσεις για τη Θράκη και η παραβατικότητα στο Αιγαίο ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Νοεμβρίου 2017 0
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κατέθεσαν 6 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός…

Δικηγορικός Συλλόγος Αλεξανδρούπολης προς Υπουργό Δικαιοσύνης: “Άμεση η αναγκαιότητα ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2020 0
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Διά της παρούσης επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε την απόλυτη και άμεση αναγκαιότητα για την ανέγερση ενός νέου,…