Όταν ο Σαμαράς παρέδιδε το ΥΠΕΞ στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:34
682 0

Διαβολεμένη σύμπτωση; Παιχνίδι της Ιστορίας; Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει με πολλούς τρόπους αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Σήμερα αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΞ, στην οποία ακόμα δεν είναι γνωστό αν εκτός του τέως υπουργού Νίκου Κοτζιά, θα παρεβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πριν από 26 χρόνια ακριβώς (παρά… μία ημέρα) στο υπουργείο Εξωτερικών, το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο υπουργός Εξωτερικών παρέδιδε το χαρτοφυλάκιο στον πρωθυπουργό.

21 Οκτωβρίου του 1992, ο Μητσοτάκης μόλις έχει διώξει τον Αντώνη Σαμαρά από το Υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνοντάς το ο ίδιος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή στο συμβούλιο των πολιτικών, παρουσιάζοντας σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Καραμανλή και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι τότε ο ΥΠΕΞ Σαμαράς ήταν 41 ετών και ο πρωθυπουργός 74.

Στις μέρες μας, ο πρωθυπουργός είναι 44 ετών και ο Νίκος Κοτζιάς 67.

topontiki.gr

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία με την Ισλανδία για τη γεωθερμία και την τηλεθέρμανση αναπτύσσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Σεπτεμβρίου 2017 0
 Για τις προοπτικές συνεργασίας σε θέματα ηλεκτροπαραγωγής με γεωθερμική ενέργεια και εκτεταμένα δίκτυα τηλεθέρμανσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με…

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Αυγούστου 2017 0
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, Αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα και τον Διοικητή…

Η Παναγία η Παραμυθία στην Ορεστιαδα

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2017 0
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με ιδιαίτερη ευλάβεια υποδέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 23ης Σεπτεμβρίου ε.ε. οι ακρίτες της Ορεστιάδος…