Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 19χρονου Άλκη προς την Κούλα Αρμουτίδου

Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη, το 2003 εργαζόταν στο ίδιο σχολείο, με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη. 

“Κούλα και Γιάννη από σήμερα είστε αδέλφια μου, έχεις μια αδερφή και έναν αδερφό εδώ στην Βέροια. Είμαστε οικογένεια, να το ξέρεις”.

Είναι τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 19χρονου Άλκη προς την Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά οι δύο μανάδες θα θρηνούν τα παιδιά τους από βίαιες ενέργειες.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης είπε στον ΑΝΤ1 “Πέσαμε από τα σύνεφα γιατί έγραφε μέσα από τα μηνύματα της ότι θυμόταν την Ελένη μας που πήγαινε δευτέρα δημοτικού τότε ποια σασκάλα είχε, σε ποιο νηπιαγωγείο πήγαινε η Κούλα, θυμόταν πολλά πράγματα”.

Χθες το πρωί, η μητέρα του Άλκη μέσα από ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με την Κούλα Αρμουτίδου, περίγραφοντας όσα θυμόταν από τις κοινές τους – ευτυχισμένες τότε – στιγμές…

“Προσπάθησα να της δώσω κουράγιο. Ταυτίστηκα με τον πόνο της, μου ξύπνησε μνήμες φριχτές, μου ξύπνησε την θολούρα του μυαλού, το γκρέμισμα των συναισθημάτων με την ψυχή μου, λέω:” Α, ρε μανούλα τι σε περιμένει, μόνο θα παίρνεις ανάσες για να μπορείς να αναπνέεις, δεν θα ξανα ζήσεις”.δυστυχώς δεν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο του παιδιού”.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη παραστέκεται στη μητέρα του Άλκη στα ποντιακά

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, περιέγραψε πως δέχτηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από τη μητέρα του νέου άνδρα που βρήκε τον θάνατο από σεσημασμένο, σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θεσσαλονίκης.

Χθες το πρωί βλέπω να μου ‘ρχεται αίτημα φιλίας στο facebook. Το ανοίγω και βλέπω μια μαύρη κορδέλα, πού να φανταστώ ότι ήταν η μάνα του Αλκιβιάδη. Ανοίγω, μπαίνω στο προφίλ (…) τρελάθηκα όταν κατάλαβα ποια είναι κι όταν μου έστειλα το πρώτο μήνυμα.

«Σου λέει η μάνα της Ελένης, και έζησε όλη αυτή τη φρίκη, αισθάνθηκε αυτή την ανάγκη να μου γράψει. Και μετά άρχισα να της στέλνω, να της γράφω και να την παρηγορώ γιατί ξέρω τι θα περάσει από τώρα και στο εξής (….) Προσπάθησα να σκεφτώ πώς ήμουν εγώ εκείνες τις ημέρες. Μόνο σκοτάδι έχω από τότε στο μυαλό μου. Μόνο θυμάμαι ένα άσπρο φέρετρο που φέρανε και έκλαιγα πάνω από αυτό. Ούτε νεκροφίλησα το παιδί μου (…) Με είχανε χαπακώσει με τα ηρεμιστικά χάπια και ήμουν σαν ένα φυτό, σαν ένα φάντασμα που αλλού πατούσε κι άλλου βρισκότανε. Και σκοτάδι, μαυρίλα είχε καλύψει τον εγκέφαλό μου.

Τίποτα δεν θυμάμαι, τίποτα. Μόνο ένα λευκό φέρετρο και στον τάφο του παιδιού μου που είδα ένα χαντάκι ανοιγμένο που θα βάζανε μέσα το παιδί μου. Το στείλανε να ζει μέσα σε ένα λάκκο. Και σηκώθηκα, έφυγα και φώναξα δυνατά «σιγά το θέαμα» και τσίριζα μόνη κι ήρθανε από πίσω κάποιοι φίλοι μου, μ’ αγκαλιάσανε και κλαίγαμε μαζί.»

Η μητέρα της Ελένης έγραψε στο μήνυμα της προς την Μελίνα Κακουλίδου:

«… Ξαφνικά σε ρίχνουν σ’ έναν μαύρο ωκεανό και κάνεις χιλιάδες προσπάθειες να ανέβεις αλλά  συνεχώς βουλιάζεις, βουλιάζεις και ποτέ δε θα μπορείς ελεύθερα να κολυμπάς, να επιπλέεις – Μελίνα μου (τεμέτερον Σιμέλα), χαροκαμένη μάνα, κλάψε το παιδάκι σου, αγκάλιασέ το, φίλησέ το, νανούρισέ το, πες του ό,τι δεν πρόλαβες να του πεις κι αποχαιρέτησέ το… Ρούφηξε τα πάντα από τη μορφή του αδικοχαμένου παιδιού σου και σφήνωσέ τα, αποτύπωσέ τα σε όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου σου… Από τώρα και στο εξής θα τον κουβαλάς τον Άλκη σου μέσα στην ψυχούλα σου και στην καρδούλα σου… Δολοφόνοι του Άλκη, η κατάρα μας να πέσει πάνω στα κεφάλια σας. Ο άδικος χαμός αυτού του αγοριού να γίνει ο εφιάλτης σας. Μαυροντύσατε μια οικογένεια που δεν σας έφταιξε σε τίποτα. Αγουρόπον μικρόν, Καλόν Παράδεισον να έχς!

Κούλα – Γιάννης»

ΠΗΓΗ www.thebest.gr

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κώστας Βουκουρεσλής
Επόμενο άρθροΕνημέρωση του Φιλοζωικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ”, στο 1o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης