Άλλος ένας ταξιδιάρης Μαυρόγυπας μολίς επέστρεψε στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου μετά από 22 ολόκληρες ημέρες περιήγησης!

Ο νεαρός Πέτρος, γεννημένος μόλις το περασμένο καλοκαίρι, άνοιξε τα φτερά του για να ανακαλύψει νέα μέρη. Αφού περιπλανήθηκε για επτά ημέρες στη γειτονική Βουλγαρία, φτάνοντας μόλις 50 χλμ από τα σύνορά της με τη Ρουμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα. Αντί όμως να έρθει στο Εθνικό Πάρκο, μας εξέπληξε, πηγαίνοντας δυτικά και φτάνοντας στα βουνά γύρω από τη Δράμα, όπου περιηγήθηκε για 15 ημέρες.

Είναι γνωστό ότι τα νεαρά πουλιά κάνουν μεγάλα ταξίδια για να ανακαλύψουν νέες περιοχές.

Οι δορυφορικοί πομποί που τοποθετήθηκαν από το Φορέα Διαχείρισης, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου» του ΕΠΠΕΡΑΑ, το περασμένο Φθινόπωρο μας δίνουν τη δυνατότητα να παρατηρούμε με ακρίβεια τις μετακινήσεις των πουλιών, βοηθώντας μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα εντυπωσιακά αυτά πουλιά, τις συνήθειές τους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη προστασία τους.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση του ΠΕΔΥ – Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με ιατρικό προσωπικό
Επόμενο άρθροΟ Αναστάσιος Δημοσχάκης ζητάει Ευρωπαϊκή Κτηνιατρική Σχολή στον Έβρο – Ασπίδα για την απειλή των ζωονόσων η επιστήμη – Επιστολή στους Ευρωβουλευτές της ΝΔ