Χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 18 λεπτά για τον Εθνικό, προκειμένου να επικρατήσει της Καβάλας με 3-0 σετ και να παραμείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Α2, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του, με 13 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Κόντρα σε μία ομάδα που ενισχύθηκε αρκετά τον Ιανουάριο με μεταγραφές, οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου δεν είχαν διάθεση για δυσάρεστες εκπλήξεις και από το πρώτο σετ είχαν ρόλο καθοδηγητή στο παιχνίδι.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Με τον Καβαρατζή και τον Κυριακίδη να βρίσκονται σε εξαιρετική μέρα και να υψώνουν τοίχος στο μπλοκ, τον Δημητριάδη να είναι αλάνθαστος επιθετικά και τον Καψαλιάρη να μοιράζει ψύχραιμες μπαλιές στους συμπαίκτες του, ο Εθνικός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον ΑΟ Καβάλας.
Οι πόντοι των φιλοξενούμενων στο πρώτο σετ, προήλθαν κυρίως από τα block out του Εθνικού, ενώ δυσκολεύτηκαν αρκετά στην επιθετική τους ανάπτυξη, κάτι που φάνηκε και από το τελικό 25-10.
Στο δεύτερο σετ η Καβάλα θέλησε να πιέσει και εν μέρη το κατάφερε, μιας και στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με 1-4.
Ωστόσο η άψογη συνεργασία του Καψαλιάρη με τον Μπουφίδη (είχε έναν άσσο και ένα μονό μπλοκ), ο επιθετικός μονόλογος του Δημητριάδη, τα ψύχραιμα σερβίς από τον Ανδρεάδη και τον Κυριακίδη (ο οποίος μέτρησε στο παιχνίδι τέσσερα μονά μπλοκ), ο πόντος με γρήγορη μπάλα σε επίθεση από τον Μπατίλη και ο άσσος του Κεσκίνη στο 24-16, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Καβάλα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Με όπλο του το σχεδόν αλάνθαστο μπλοκ και πιέζοντας επιθετικά, ο Εθνικός ξεκίνησε το τρίτο σετ, με στόχο μία καθαρή νίκη.
Ωστόσο κάποια επιπόλαια λάθη στο σερβίς δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τον αντίπαλο, ο οποίος πλησίασε κυριολεκτικά στον πόντο (9-8).
Τότε ανέλαβαν δράση ξανά ο Δημητριάδης με τον Ανδρεάδη, δίνοντας την βαθμολογική ανάσα που χρειαζόταν η ομάδα τους, ο Κωνσταντινίδης έβγαλε εντυπωσιακές υποδοχές ενώ και ο Γκοτσίδης που τον αντικατέστησε, βοήθησε σημαντικά.
Οι επιθετικές πρωτοβουλίες από τον Κυριακίδη (δύο σε πρώτο χρόνο) και τον Μπατίλη, αύξησαν τη διαφορά, ενώ ο άσσος του Μπουφίδη, έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα.
Το τελικό 25-21 βρήκε τους παίκτες να πανηγυρίζουν ακόμα ένα ρεκόρ, κάνοντας το 13/13.
Ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες ήταν για μία ακόμα φορά συγκλονιστικός και βοήθησε σημαντικά σε αυτή τη νίκη.
ΤΑ ΣΕΤ: 1Ο: 6-4, 13-7, 19-8, 25-10 2Ο: 5-4, 12-10, 18-11, 25-16 3Ο: 6-4, 13-9, 19-15, 25-21
Έπαιξαν οι: Δημητριάδης, Ανδρεάδης, Κωνσταντινίδης (libero), Καψαλιάρης, Κυριακίδης, Καβαρατζής, Μπουφίδης Αγωνίστηκαν και οι: Κεσκίνης, Κοντοστάθης, Μπατίλης, Σαλαμπάσης, Σουσουρίδης και Γκοτσίδης.
Τη σημερινή αναμέτρηση του Εθνικού με την Καβάλα, παρακολούθησε και το τμήμα ποδοσφαίρου του συλλόγου.
Τόσο ο πρόεδρος Νεκτάριος Τσικάριας, όσο και ο προπονητής Κώστας Βουρδόγλου, συνοδεύτηκαν από παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου του Εθνικού και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τους δυο πιλότους.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Προηγούμενο άρθροΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ! (γράφει ο Ηλίας Ν.Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής-Ιάσμου και αντιστρόφως