Αναστέλλει την απόφαση να βάλει λουκέτο η Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές, και τονίζει ότι εισέρχεται σε «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει ικανοποίηση για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει ξεκινήσει με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας, σημειώνει ότι δεν θα τεθούν τα έργα σε καθεστώς συντήρησης, ωστόσο τονίζει ότι διατηρεί το δικαίωμα να λάβει νομικά μέτρα αν ο διάλογος δεν είναι επιτυχής.

Όπως αναφέρει αναλυτικά: Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα πως εισήλθε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχετικά με την ανάπτυξη του μεταλλωρυχείου της θυγατρικής εταιρείας, Ελληνικός Χρυσός, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Ο George Burns, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο εξέδωσε μία σειρά καθυστερημένων αδειών για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε προσωρινά την απόφασή μας να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχείς ακυρώσεις αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για μη νόμιμες πράξεις.
Επόμενο άρθρο«Πατάει γκάζι» για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Σύσκεψη & επίσκεψη στον χώρο κατασκευής