Άρχισαν οι εργασίες καθαίρεσης, απομάκρυνσης και αποθήκευσης σε κατάλληλο χώρο των στοιχείων του μεταλλικού φορέα του προσωρινού στεγάστρου του Τεμένους Βαγιαζήτ, ενημερώνει με έγγραφό της όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το Τμήμα Έργων της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν ως τις 3 Νοεμβρίου 2017 κι όπως γίνεται γνωστό από έγγραφο της κατασκευάστριας εταιρίας, «Θα πρέπει να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στους περιμετρικούς δρόμους του Τεμένους Βαγιαζήτ (οδός Θεοτοκοπούλου και οδός 28ης Μαΐου) καθώς και ο αποκλεισμός της πλατείας που γειτνιάζει με το μνημείο, ενέργειες απαραίτητες για την εύρυθμη και ανεμπόδιστη οργάνωση και λειτουργία του εργοταξίου (προσκόμιση, διατήρηση και αποκόμιση των μηχανημάτων που θα απαιτηθούν για τις ανάγκες του ανωτέρω έργου)».

Ζητείται η κατανόηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και για όσο αυτή θα είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου.

Προηγούμενο άρθροΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΗΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΑπονομή πτυχίων σε 200 νέους Αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου