Αυτά είναι τα περάσματα των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και σε αυτά οι διακινητές στέλνουν τους ανθρώπους για να μπουν στην Ελλάδα από την Τουρκία και από εκεί να φύγουν προς την Ευρώπη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του Star, τα περάσματα των μεταναστών στον Έβρο είναι τρία, ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί, στα βόρεια κοντά στο Διδυμότειχο και στα νότια στο Τυχερό και τις Φέρες.

Στον παρακάτω χάρτη, φαίνονται τα τρία σημεία από τα οποία γίνεται η είσοδος και διακίνηση των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες χώρες, με τη βοήθεια των διακινητών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί και είναι αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι μετανάστες, επειδή από εκεί περνάει η Εθνική Οδός και οι διακινητές μπορούν να τους παραλάβουν εύκολα.

Οι διακινητές, σύμφωνα με την τηλεόραση του Star, έχουν ήδη στείλει μηνύματα στους μετανάστες για το σημείο που θα τους βρουν και τι ώρα θα τους παραλάβουν. Οι μετανάστες κρύβονται σε διάφορα σημεία στον δρόμο και όταν έρθει το αυτοκίνητο με τους διακινητές, μπαίνουν σε αυτό.

Ενώ μέχρι πρότινος οι διακινητές χρησιμοποιούσαν παλιά αυτοκίνητα, με βουλγαρικές συνήθως πινακίδες, πλέον χρησιμοποιούν σύγχρονα οχήματα, τα οποία – ως επί το πλείστον – είναι κλεμμένα από τη Θεσσαλονίκη και φέρουν ελληνικές, αγγλικές ή γερμανικές πινακίδες.

Όσον αφορά τα άλλα δύο περάσματα, το δεύτερο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου και το τρίτο στα νότια, στο Τυχερό και τις Φέρες.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, φαίνεται να αυξάνεται η κινητικότητα στο πρώτο πέρασμα, για αυτό και έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί προς τα εκεί ο φράχτης.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο29 οχήματα για το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού, προσφορά της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη τεντώνει τα νεύρα της Τουρκίας