Έτοιμα 27 χιλιόμετρα του φράχτη – Την Παρασκευή μεταβαίνουν στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται στο Έβρο σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως μετέδωσε στο Open η Ευλαμπία Ρέβη, το έργο μήκους 27 χιλιομέτρων έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Open, ο φράχτης είναι απόλυτα έτοιμος. Στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο φράχτης μετά τις Καστανιές διακρίνεται ξεκάθαρα η επέκταση του μεταλλικού φράχτη. Ο χαρακτήρας του έργου είναι αμυντικός, αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα (χάλυβας) 5 μέτρων.

Το πάνω μέρος του φράχτη (1,25 μ.) είναι λεία λαμαρίνα με αντι-αναρριχητική λειτουργία και προεξοχές με αγκαθωτή κοντσερτίνα. Το κιγκλίδωμα στηρίζεται σε πασσάλους που θεμελιώνονται σε 6 μέτρα βάθος καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το Open, τα οποία τραβήχτηκαν πριν από περίπου 2 μήνες φαίνεται το ελληνικό στρατηγείο. Στα πλάνα διακρίνονται τόσο οι τελευταίας τεχνολογίας κάμερες που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων μας, όσο και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι και η δική του κάμερα.

Όπως μετέδωσε η Ευλαμπία Ρέβη, σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες εξετάζεται να γίνει και σε αυτό το σημείο επέκταση του φράχτη και μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΕΙΚΟΝΕΣ: H άγρια και μαγική Σαμοθράκη
Επόμενο άρθροΑπόστολος Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος δεν έκανε το εμβόλιο γιατί… οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό…