Αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα του Εβρου φέρνουν τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές. Οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν με την διατήρηση του 50% συν 1 και ζητούν να μειωθεί το ποσοστό.

Παράλληλα ζητούν να προσληφθεί ψυχολόγος σε κάθε σχολείο καθώς όπως τονίζουν «βλέπουμε αλλαγή στην συμπεριφορά των μαθητών μέσα στην τάξη.»

«Εμείς σαν εκπαιδευτικοί ήμασταν πάντα υπέρ των ανοιχτών σχολείων έχοντας βέβαια εξασφαλισμένη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προφύλαξη. Με αυτήν την απόφαση έχουμε τις ενστάσεις μας γιατί είναι λίγο αλλοπρόσαλλη και μας βρίσκει αντίθετους σε κάποια σημεία. Δηλαδή πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία όταν διατηρείται και δεν έχει γίνει άρση το 50% συν 1 για το κλείσιμο των σχολικών τμημάτων σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης Γ. Βιζυηνός κ. Ζωή Κάλτσου, τονίζοντας πως «η εκπαίδευση νοσεί με όλη αυτήν την κατάσταση.»

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης, το διάστημα πριν τις γιορτές νόσησαν περίπου 6.000 μαθητές στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης σε ένα σύνολο 2000 σχολικών τμημάτων .

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΘ ,εκφράζει την αντίθεση της στα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων και καλεί όλους τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις γονέων να οργανώσουν πρωτοβουλίες και να προτάξουν τα αιτήματα που έχει εκφράσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και δύο χρόνια:

  • για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για την πρόσληψη εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας το οποίο είναι πολύ λιγότερο από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Για ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • για σταθερά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test. Δωρεάν μοριακά τεστ και μάσκες υψηλής προστασίας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για τη διενέργεια τεστ σε –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, ειδικά στις περιοχές, που δεν υπάρχουν μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ή στις πόλεις που υπάρχουν ελάχιστα κλιμάκια και μόνο για λίγες ώρες, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των ατελείωτων ουρών που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα.
  • καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, προσθήκη επιπλέον δρομολογίων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις μεταφορές των μαθητών.

ΠΗΓΗ www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠόλη και Πολίτες: “Οι απευθείας αναθέσεις πλήττουν τα συμφέροντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθροΟ Χρήστος Παπαθεοδώρου επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης