Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΈΒΡΟΣ: Ενίσχυση δυνάμεων στα περάσματα μεταναστών – Συναγερμός και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

ΈΒΡΟΣ: Ενίσχυση δυνάμεων στα περάσματα μεταναστών – Συναγερμός και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – www.eleftherostypos.gr

Στην περαιτέρω θωράκιση του Εβρου προχώρησε η κυβέρνηση μετά τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, αλλά και τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας για νέο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη. Η ενίσχυση, στην οποία προχώρησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφορούσε τα χερσαία περάσματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δηλαδή τις Καστανιές και τους Κήπους Εβρου.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης, έδωσε εντολή σε στελέχη του Μηχανικού να μεταφέρουν αρκετούς εχίνους, τεράστιες σιδηροκατασκευές, δηλαδή, ενισχυμένες με συρματόπλεγμα, κονσερτίνες αλλά και μπετόν μπλοκ βάρους ενός τόνου το καθένα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές. Τοποθετήθηκαν δίπλα στο δρόμο που συνδέει το Τελωνείο των Κήπων και τη γέφυρα που συνδέει Ελλάδα και Τουρκία.

Στρατιωτικός γερανός

Υπάρχουν δηλαδή σε μέρος κοντά στη γέφυρα, ενώ, όπως παρατήρησαν πολίτες που πέρασαν από το σημείο, υπάρχει και στρατιωτικός γερανός σε ετοιμότητα, προφανώς για να τα τοποθετήσει αν χρειαστεί και να κλείσει την πρόσβαση μέσω της γέφυρας από τη γειτονική χώρα προς το ελληνικό έδαφος. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις Καστανιές, εχίνοι, κονσερτίνες και μπετόν μπλοκ του ενός τόνου παραμένουν δίπλα στη μεταλλική πόρτα που είναι στο σημείο.

Οπότε οι δύο Ελληνες σκοποί, αν παραστεί ανάγκη και υπάρξει απόπειρα μαζικής εισβολής, κλείνουν αμέσως την πόρτα και την ασφαλίζουν με την ειδική μπάρα, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα εμπόδια. Μάλιστα, υπάρχει σε επιφυλακή ειδικός στρατιωτικός γερανός για τη μεταφορά και τοποθέτηση εχίνων και μπετόν μπλοκ πίσω από τη μεταλλική πόρτα, ώστε να γίνει και από εκεί απροσπέλαστο το σημείο.

Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έχουν αναλάβει δράση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με στόχο την αποτροπή εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Οι καλά εκπαιδευμένοι καταδρομείς περιπολούν μέρα-νύχτα στην ελληνοβουλγαρική συνοριογραμμή. Το πέρασμα έχει «σφραγιστεί» εδώ και καιρό, αλλά οι ελληνικές αρχές είναι σε ετοιμότητα μήπως οι διακινητές ενεργοποιήσουν και πάλι τη διαδρομή και επιχειρήσουν να μεταφέρουν αλλοδαπούς σε ελληνικό έδαφος. Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη οι διακινητές είχαν υιοθετήσει την πρακτική να περνούν τους παράτυπους αλλοδαπούς από την Τουρκία στη Βουλγαρία και να τους καθοδηγούν παράλληλα με τα ελληνικά σύνορα και τελικά να τους προωθούν μέσα σε ελληνικό έδαφος από την οροσειρά της Ροδόπης.

Οπως είναι γνωστό, φράχτης δεν μπορεί να κατασκευαστεί στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, καθώς πρόκειται για δύο χώρες-μέλη της Ε.Ε. Ετσι, η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να «σφραγιστεί» όσο είναι δυνατόν η ελληνοβουλγαρική μεθόριος με την παρουσία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων.

Exit mobile version