Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Ορεστιάδας» της Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας με το ποσό των 4.650.000,00 € με Φ.Π.Α.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκε η υπαγωγή ωφελουμένων φορέων στα υποέργα «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού» και «Υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η πράξη «Κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Ορεστιάδας» της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας προϋπολογισμού 4.650.000,00 € με ΦΠΑ αφορά την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την περαιτέρω μείωση του όγκου της λάσπης προς διάθεση αλλά και τη σταθεροποίηση και υγιεινοποίηση της αφυδατωμένης ιλύος στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ορεστιάδας.

Η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στην επίτευξη των στόχων που τίθενται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία για την διαχείριση της ιλύος. Κύριοι στόχοι είναι:

  • η προστασία της δημόσιας υγείας και της ποιότητας των εδαφικών συστημάτων και των υπόγειων υδροφορέων μέσω της επεξεργασίας και της επαναχρησιμοποίησης της βιολογικής ιλύος.
  • η συμβολή στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την μείωση του βιοαποικοδομήσιμου κλάσματος που διατίθεται σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Δερμεντζόγλου: “Στις εκλογές… ή ψηφίζουμε Ελλάδα… ή Ελλαδιστάν…”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη