Τη βοήθεια όλων μας χρειάζεται ο μικρός Αναστάσης, μαθητής της Α΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διαγνώστηκε με R56 σπασμούς από την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο για να επιλυθεί το πρόβλημα της υγείας του παραπέμπεται στο Αττικό Νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

 Οι γονείς του μαθητή είναι άνεργοι, χωρίς άλλους οικονομικούς πόρους και έχουν ανάγκη άμεσης οικονομικής βοήθειας.

Οι πυρετικοί σπασμοί περιγράφονται ως επεισόδια ακούσιων συσπάσεων μυών του σώματος με διαταραχή ή απώλεια της συνείδησης που συνοδεύουν πυρετό. Από τον ορισμό αποκλείονται λοιμώξεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, ιστορικό απύρετων σπασμών ή υποκείμενη νόσος που προδιαθέτει σε σπασμούς. Συχνά ο πυρετός δεν έχει γίνει αντιληπτός από τους γονείς και οι πυρετικοί σπασμοί μπορεί να αποτελούν την πρώτη εκδήλωση μιας λοίμωξης.

Βασικός ρόλος του παιδιάτρου είναι, αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση του παιδιού, να διαπιστώσει την αιτία του πυρετού και να διερευνήσει αν υπάρχει λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μπορεί οι ιογενείς λοιμώξεις να αποτελούν την πιο συχνή αιτία πυρετού που έχει σχέση με την εμφάνιση πυρετικών σπασμών, ωστόσο είναι σημαντικό, από το ιστορικό, την κλινική εξέταση και τον εργαστηριακό έλεγχο σε παιδί με πυρετό και σπασμούς, να αποκλειστούν σοβαρές λοιμώξεις, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα αλλά και άλλα αίτια, όπως τραυματισμοί, λήψη τοξικών ουσιών, ηλεκτρολυτικές διαταραχές κλπ.
Μπορείτε να βοηθήσετε κάνοντας την προσφορά σας στον εξής λογαριασμό:

ΙΒΑΝ Λογαριασμού τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

GR56 0171 1830 0061 8301 0467 160

Ονοματεπώνυμο Δικαιούχων: Κουλιουμπούδη Αναστασία και Κουτσογιάννης Αντώνιος

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Περιφέρειας ΑΜΘ
Επόμενο άρθρο15 Έλληνες ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών