Ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας κάνει έκκληση να προμηθευτεί άμεσα δυο θεραπείες που περιορίζουν τη θνησιμότητα σε ασθενείς με κορονοϊό.

Έκκληση στο υπουργό Υγείας να προμηθευτεί άμεσα δυο θεραπείες που περιορίζουν τη θνησιμότητα σε ασθενείς με κορονοϊό απεύθυνε ο Παύλος Πολάκης σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα σώσει ζωές τους επόμενους τέσσερις έως πέντε μήνες μέχρι να δράσει ο εμβολιασμός.

«Το εμβόλιο θα δράσει σε τέσσερις με πέντε μήνες. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα. Έχουμε φτάσει 3.500 νεκρούς» είπε ο Παύλος Πολάκης και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην ποντάρει όλα τα λεφτά στο εμβόλιο». «Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια» προειδοποίησε και σημείωσε ότι αφενός ένα μεγάλο κομμάτι του ευπαθούς πληθυσμού δεν μπορεί να εμβολιαστεί και αφετέρου τα αποτελέσματα θα έρθουν αρκετούς μήνες μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Μέχρι τότε τι θα γίνεται; Θα πεθαίνουν άνθρωποι και θα το δεχόμαστε;» διερωτήθηκε και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει για τις δύο θεραπείες.

Θα χρειαζόμαστε το πολύ 2.000 με 3.000 δόσεις το μήνα

«Μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους που έχουμε σήμερα. Το καταλαβαίνετε αυτό;» ρώτησε την κυβέρνηση ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι το ένα φάρμακο μπορεί να έρθει στην Ελλάδα με έκτακτη έγκριση από το υπουργείο Υγείας καθώς έχει αποδειχτεί, ότι μειώνει 72% την πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών στον ευπαθή πληθυσμό. Ειδικότερα ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο κοστίζει 1.000 ευρώ αλλά θα χρειάζονται «στη χειρότερη των περιπτώσεων» περίπου 2.000 έως 3.000 δόσεις το μήνα. «Δώστε τα χρήματα αυτά!» κάλεσε ο κ. Πολάκης στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει και μια δεύτερη θεραπεία η οποία έχει αποδειχτεί ότι έχει θετική επίδραση στις βαριές περιπτώσεις μεταξύ της 10ης και 14ης ημέρας της νόσου όπου εξελίσσεται βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. «Δεν είναι θαυματουργό φάρμακο αλλά δεν έχουμε άλλο. Υπάρχει στην Ελλάδα και αποδείχτηκε ότι δρα. Δώστε την έγκριση να χορηγείται» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα και συμπλήρωσε ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο «αλλά όσο και να είναι πρέπει να αγοραστεί» ακόμη και αν είναι να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

www.ieidiseis.gr
Προηγούμενο άρθροΆδειες παραγωγής για συνολικά 300ΜW από σταθμούς αποθήκευσης σε Αλεξανδρούπολη και Πάτρα χορήγησε η ΡΑΕ στον Όμιλο Κοπελούζου
Επόμενο άρθροΓεννηματά: Ο Μητσοτάκης να δώσει τώρα λύση για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό