Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ότι αν ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Η σύσκεψη υπό τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έγινε με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε λήψη προληπτικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  1. Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων
  2. Αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες
  3. Αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.
  4. Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Οι απειλές Ερντογάν

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στην Άγκυρα κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία φέρει ευθύνη για τη νέα μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Είναι πραγματικά αχαριστία να λένε ότι η προσφυγική κρίση πηγάζει ειδικά από την Τουρκία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία.

«Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά… Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπάει τις βάρκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που ανατρέπει τα σκάφη των μεταναστών, τα βυθίζει και καταδικάζει στο θάνατο τους ανθρώπους», είπε για να προσθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ειλικρινής.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα για τα καταστήματα τροφίμων – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ
Επόμενο άρθροΕθελοντική Αιμοδοσία στην Αλεξανδρούπολη – Υπάρχει μεγάλη έλλειψη Αίματος