Η εκπαίδευση των «γαλανόλευκων γερακιών» εκτός ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητική περνάει και αρκετά στάδια

Το καλοκαίρι αναμένεται να παραλάβει η Ελλάδα τα πρώτα δυο υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά Rafale με το πρώτο από αυτά να προσγειώνεται στην Τανάγρα στις αρχές Ιουλίου.

Πριν πραγματοποιηθεί η παραλαβή, οι Έλληνες πιλότοι βρίσκονται ήδη στη Γαλλία, εδώ και αρκετό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση. Οι τέσσερις πρώτοι μάλιστα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επίγεια εκπαίδευσή τους στους ειδικούς προσομοιωτές πτήσεων, φόρεσαν την στολή τους και πέταξαν στον γαλλικό ουρανό για πρώτη φορά με το γαλλικό υπερόπλο στα 28.000 πόδια.

Η παρθενική τους παρουσία στο πιλοτήριο ήταν μια καλή ευκαιρία να «τεστάρουν» το γαλλικό μαχητικό που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα εξασφαλίσει στη χώρα μας την απόλυτη υπεροπλία στον αέρα του Αιγαίου.

Όπως έχει γράψει κατά το παρελθόν το Newsbomb.gr η εκπαίδευση των «γαλανόλευκων γερακιών» εκτός ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητική περνάει και αρκετά στάδια -εντός των έξι μηνών που διαρκεί- που θα εξασφαλίσουν στους Έλληνες πιλότους την ειδικότητα του εκπαιδευτή, στο μέλλον, επί ελληνικού εδάφους.

Ο πρώτο στόχος είναι οι πιλότοι να καταφέρουν να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στα όργανα του γαλλικού μαχητικού και στα ηλεκτρονικά του συστήματα. Αφού λάβουν την πιστοποίηση στον εξομοιωτή, θα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις ως συγκυβερνήτες, ενώ σταδιακά θα περάσουν στη θέση του κυβερνήτη, με συγκυβερνήτες τους Γάλλους πιλότους. Όταν βρεθούν στο απαραίτητο επίπεδο τότε θα πραγματοποιούν μόνοι τους πτήσεις με το γαλλικό μαχητικό.

Τέλος σημειώνεται ότι πιθανό οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί που βρίσκονται ήδη στη Γαλλία, να είναι αυτοί που θα διοικήσουν κιόλας την πρώτη Μοίρα των Rafale στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

ΠΗΓΗ Newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις Μητσοτάκη: Ποιες επιχειρήσεις εστίασης δικαιούνται στήριξη έως 100 χιλιάδες ευρώ – Τα κριτήρια ένταξης
Επόμενο άρθροΠρόεδροι Επιμελητηρίων ΑΜΘ: Κάλεσμα συναίνεσης–συνεργασίας προς τον Περιφερειάρχη για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΣΜ-ΟΣ