της Χριστίνας Κουτσουρίδου 

”Ντρέπομαι να αποκαλέσω ανθρώπους αυτούς που με άγριο τρόπο ξεγυμνώνουν εντελώς τους άτυπους μετανάστες και τους πετάνε στο ποτάμι σε θερμοκρασία -15 και -20.

Εδώ από το συμβούλιο της περιφέρειας Αδριανούπολης απευθύνομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτοί οι οποίοι μιλάνε για την κοιτίδα της δημοκρατίας και επεμβαίνουν στο όνομα της δημοκρατίας, δεν βλέπουν αυτά τα απάνθρωπα που κάνει η Ελλάδα ;

Δεν θα πούνε ένα “στοπ” στις άγριες πράξεις της δολοφόνου Ελλάδας ; 

Σχετικά με αυτό δεν θα υψώσουν την φωνή τους;¨

Έλληνες συρρέουν κατά χιλιάδες στην Τουρκία για ψώνια

Οι Τούρκοι κοντεύουν να μας “καταπιούν” και οι  Έλληνες «σηκώνουν» τα μαγαζιά στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να στηρίζουν την οικονομία τους. «Ξοδεύουν 500 ευρώ ανά άτομο και αφήνουν σημαντικό ποσό συναλλάγματος στην οικονομία της πόλης και της χώρας», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ζιπκινκούρτ-πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Αδριανούπολης.

Κάθε πρωί καταφτάνουν στην Αδριανούπολη πούλμαν με Έλληνες για να ψωνίσουν και επιστρέφουν το βράδυ γεμάτοι τσάντες. Αγοράζουν από απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, μέχρι ρούχα και έπιπλα.

«Παλαιότερα έρχονταν μία φορά την εβδομάδα, συνήθως κάθε Πέμπτη για το μεγάλο παζάρι. Τον τελευταίο όμως μήνα έρχονται από τη Μυτιλήνη και όλο το βόρειο Αιγαίο σχεδόν καθημερινά και η αύξηση είναι κατακόρυφη», λέει ο πρόεδρος λιανεμπόρων στο Αϊβαλί, Μελίχ Τσακιρτζά.

Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης ένας Έλληνας ξοδεύει κατά μέσο όρο στην αγορά της Αδριανούπολης από 50-100 ευρώ, που μεταφράζεται σε 700 λίρες περίπου σήμερα, δηλ. ένας μισός βασικός μισθός Τούρκου.

 

ΠΗΓΗ www.pentapostagma.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό τη Σιγκαπούρη στη Β. Ελλάδα, το FSRU Αλεξανδρούπολης αναμένεται στο Θρακικό Πέλαγος τον Νοέμβριο του 2023
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ 2Κ/2019: Νέα ευκαιρία για διορισμό στο υπουργείο Υγείας