Ένα βήμα απομένει για την σύσταση ομάδας παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ροδόπης-Έβρου, καθώς εκκρεμεί η εγγραφή τους στο Μητρώο των Συνεταιρισμών.

 Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δ/ντης της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου Πασχάλης Παπαδάκης.«Μόλις πάρουμε τη σχετική βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο συνεταιρισμών, αμέσως ξεκινάμε την διαδικασία της Ομάδας Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, με αγορά και του σχετικού εξοπλισμού με αποστακτήρες. Η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική και μάλιστα βρίσκει και αγορές στο εξωτερικό για την διάθεση των προϊόντων.

Ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε πως η ομάδα ΑΦΦ Ροδόπης-Έβρου, θα τύχει και της υιοθέτησης από τον Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μόσχο Πολυσίου, ο οποίος είχε καλέσει Παραγωγούς Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αλλά και Κτηνοτρόφων να συνάψουν συνέργειες μεταξύ τους.

Οι συνέργειες αυτές θα συνίστανται σε απορρόφηση των ελαίων των Αρωματικών Φυτών, -όπως το ριγανέλαιο-από τους Κτηνοτρόφους, για αντιμετώπιση ασθενειών που προσβάλλουν το ζωϊκό κεφάλαιο. Αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα μείωση του κόστους για τους κτηνοτρόφους, καθώς τα αντιβιοτικά κοστίζουν ακριβά, αλλά αυτόματα αλλάζει κλίμακα το κρέας και τα παράγωγά του, και κατατάσσεται στα βιολογικά, εξασφαλίζοντας καλύτερη τιμή για τον παραγωγό.

www.agronews.gr

Προηγούμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κομισιόν χρηματοδοτεί ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης ευλογιάς κι άλλων ζωονόσων. Πως θα το αξιοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;”
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση Tour Natur