Ένα Γαλαξιακό Ταξίδι στο 10ο Δημοτικό Αλεξ/πολης!


Πάνω από 200 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απ’ όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και λάτρεις της αστρονομίας, πλημμύρισαν στην κυριολεξία την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, το απόγευμα του Σαββάτου της 19ης Σεπτεμβρίου. Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα.

Εγκάρδιες ευχαριστίες απευθύνουμε στους: Αμανατίδη Ανδρέα και Πρασόπουλο Δημήτρη, Πρόεδρο και Γεν.Γραμματέα, αντίστοιχα του ”ΣΕΑΘ-Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης” που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και ιδιαίτερα στην Μαρία Σπουρίτα-Μέλος του ΣΕΑΘ, που με μια εντυπωσιακή προβολή μας παρουσίασε με απλά και λιτά λόγια το Ηλιακό Σύστημα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και αποσπώντας δίκαια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, όλοι, μικροί & μεγάλοι, απόλαυσαν την εντυπωσιακή Σελήνη και τον μεγαλοπρεπή Κρόνο, από τα τηλεσκόπια που στήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο “Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης” σε συνεργασία με το ”Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης”, το Σύλλογο Διδασκόντων και τη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου μας.

H Εκπαιδευτική Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ΘΕΛΩ, ΜΠΟΡΩ» του “Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Αλεξ/πολης” που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2015-2016, καθώς και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αστρονομίας.

 

Φιλικά,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κελεμίδης

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ “ΑΝΑ.Σ.Α.” ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.Μ.Ε.Α. Ν.ΕΒΡΟΥ
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ελλάδος Αστέγων στο ποδόσφαιρο!