Το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το Δήμου Διδυμοτείχου στις κόκκινες περιοχές.
Θεωρεί ότι η απόφαση δεν στηρίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα από το συνολικό πληθυσμό του Δήμου Διδυμοτείχου, όπου τα κρούσματα είναι σημαντικά χαμηλά (μονοψήφιος αριθμός), αλλά βασίζεται στα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στο ΤΔΑ Διδυμοτείχου, ο οποίος είναι ένας απόλυτα ελεγχόμενος χώρος.
Η περαιτέρω αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς να συντρέχουν τέτοιας κλίμακας κίνδυνοι, θα επιδεινώσει την ήδη δραματική κατάσταση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.
Κατανοούμε απόλυτα τους κινδύνους της πανδημίας, και ανησυχούμε όπως όλοι για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο αποφάσεις που περιορίζουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από επεξεργασία πραγματικών στοιχείων και δεδομένων.

Με τιμή
ΔΣ Σ.Ε.Β.Ε.Δ.Π.

Προηγούμενο άρθροΟι τρεις διαφορετικές δικαστικές προσφυγές, για να ακυρωθεί σίγουρα, ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας! (Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)
Επόμενο άρθροΈκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η “Δύναμη Δημιουργίας”