ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

  Σε συνέχεια της προχθεσινής συνάντησης του με τους εκπροσώπους των Παλινοστούντων Ποντίων της Ροδόπης και μετά την παρέμβαση του προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την Κυβέρνηση προς τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. Επικοινώνησε μαζί του εκ νέου ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Αθ. Πετραλιάς και τον ενημέρωσε, ότι προκλήθηκε  ειδική σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια των Ποντίων, όπου αποφασίστηκε :

  1. Να διαχωριστούν, όπως ζητήθηκε από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια και να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα. Αυτό θα επιταχύνει σημαντικά την ολοκλήρωση των πληρωμών τους από το Ελληνικό δημόσιο. Θα έχουν αποπληρωθεί εντός μάξιμουμ 6 μηνών και όχι εντός έτους, όπως προβλέπονταν. Έχει δοθεί ήδη η σχετική εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  2. Δόθηκε επίσης εντολή να σταματήσει κάθε ενέργεια απαλλοτρίωσης που θα προσβάλει την κυριότητα των σπιτιών και φυσικά έγιναν αυστηρές συστάσεις προς τους δικηγόρους που πίεζαν προσβλητικά και πιεστικά τους Ομογενείς.
  3. Μετά την αποπληρωμή του κάθε δανείου από τις εγγυήσεις του δημοσίου ο κάθε ομογενής θα μπορεί να ρυθμίσει το δάνειο του στις 120 δόσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι κατά το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε εφικτό κάποιοι να ενταχθούν και στις 240 δόσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη που για ακόμη μια φορά κατοχυρώνει με πληρότητα τα δικαιώματα των Ποντίων και θωρακίζει δημογραφικά τη Θράκη, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον ΓΓ Αθανάσιο Πετραλιά για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση που αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και στηρίζει τους Παλινοστούντες αλλά και τη Θράκη, προστατεύοντας την ιδιοκτησία των σπιτιών τους. Θα παρακολουθήσω το πρόγραμμα μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως, προστατεύοντας απόλυτα την ιδιοκτησία μέχρι και του τελευταίου ποντιακού σπιτιού, διότι θεωρώ ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να ξαναξεριζώσει αυτούς τους ανθρώπους από τη νέα τους πατρίδα. Κάθε Ελληνική οικογένεια που εγκαθίσταται μόνιμα στη Θράκη, θωρακίζει την Ελλάδα και τονώνει την ανάπτυξη της περιοχής»

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή για την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Σηροτροφίας στο Σουφλί
Επόμενο άρθροΤριήμερο Εκπτώσεων στην Αλεξανδρούπολη – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Πέμπτη