Εντάξη τεσσερων νέων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020:
1. Τον Έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στις ακτές της ΠΑΜΘ
2. Νέα εγκατάσταση επεξεργασίας πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.642.268 ευρώ
3. Την προμήθεια καινούριων μόνιτορ για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ
4. Έργα ύδρευσης στους οικισμούς της Σαμοθράκης, προϋπολογισμού 665.000 ευρώ

Αναλυτικά:
1. Η παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων στις ακτές της Περιφέρειας για την περίοδο 2017-2023, προϋπολογισμού 60.373 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου σε 56 ακτές της Περιφέρειας. Τα κριτήρια για την επιλογή των συγκεκριμένων ακτών είναι αν αυτές συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, αν παρουσιάζουν αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και αν δέχονται περιβαλλοντικές πιέσεις. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται με δειγματοληψίες, αναλύσεις και οπτικές παρατηρήσεις για την παρακολούθηση τόσο της μικροβιολογικής όσο και της φυσικοχημικής ποιότητας του νερού ενώ για την κάθε ακτή θα συντάσσεται στη συνέχεια μια «ταυτότητα υδάτων κολύμβησης». Η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στις ακτές της Περιφέρειας ΑΜΘ απορρέει από την Οδηγία 2006/7/ΕΚ η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία από το 2009 και στοχεύει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.
2. Η κατασκευή εγκατάστασης για την επεξεργασία πόσιμου νερού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ), προϋπολογισμού 1.642.268 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Η εγκατάσταση θα αποτελείται από δύο κτίρια, ένα διυλιστήριο και ένα αντλιοστάσιο, τα οποία θα κατασκευαστούν στο χώρο του κεντρικού υδραγωγείου του Δήμου Κομοτηνής. Σε πρώτη φάση, η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί με μέγιστη δυναμικότητα 600 κυβικών μέτρων ανά ώρα ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα επέκτασης της δυναμικότητάς της σε 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα εφόσον αυτό απαιτηθεί από τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κομοτηνής.
3. Η προμήθεια καινούριων μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την Καρδιολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια ενός σταθμού με επτά μόνιτορ που θα χρησιμοποιηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ενός δεύτερου σταθμού με έξι μόνιτορ για την Καρδιολογική Μονάδα με τα παρελκόμενά τους.
4. Εργα για τη βελτίωση και ενίσχυση της ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Σαμοθράκης, προϋπολογισμού 665.000 ευρώ, εντάχθηκαν ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Τα έργα αφορούν στην κατασκευή και στη σύνδεση με τη ΔΕΔΔΗΕ δύο νέων γεωτρήσεων στις περιοχές Κουφόπετρο Αλωνίων και Αφετκό Λακώματος, στην κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικού όγκου 200 κυβικών μέτρων στις περιοχές Κούκος Χώρας και Βαράδες Θέρμων, σε εργασίες υδρομάστευσης στην τοποθεσία Σβότανα στα Πέρα Θέρμα καθώς και στην κατασκευή ενός αγωγού μήκους 2.300 μέτρων στην περιοχή των δημοτικών κάμπιγκ Θέρμων.

Προηγούμενο άρθροΕπιτάφιος στο Λιμάνι της Ἀλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΥπεύθυνος των αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ. Κώστας Κινατζίδης