Κοντράρεται αύριο Τετάρτη 2/12 στην Αλεξανδρούπολη με την Σλοβάκικη VK Prievidza

Τον δεύτερο ευρωπαϊκό του αντίπαλο αντιμετωπίζει αύριο ο ΜΓΣ Εθνικός. Πρόκειται για το 2ο εμπόδιο στην πορεία του για διάκριση στο Challenge Cup, όπου μετά την Σλοβένικη Panvita Pomgrad, καλείται να περάσει την VK Prievidza από την Σλοβακία. Το πρώτο ραντεβού δίνεται στην πρωτεύουσα του Έβρου, στο κλειστό γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος (Τετάρτη 2/12) στις 7μμ .

Οι Εβρίτες συνεχίζουν να περνούν τον δικό τους αγωνιστικό «Γολγοθά», με συνεχή παιχνίδια Σάββατο – Τετάρτη – Σάββατο, ωστόσο, δεν υπάρχει άλλος στόχος από τη νίκη. Η Ευρώπη είναι μια ξεχωριστή πρόκληση, προσδίδει κύρος, καθιέρωση αλλά και μοναδικές εμπειρίες, ενώ καθιερώνει τον σύλλογο αλλά και την Αλεξανδρούπολη ως τον πρεσβευτή της Αλεξανδρούπολης εντός και εκτός συν όρων.

Ο Σάκης Μουστακίδης και οι παίκτες του, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, θέλουν να πετύχουν ένα σκορ που να θέτει από αύριο τις βάσεις για προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στις 16 Δεκεμβρίου στη Σλοβακία. Υπάρχει αισιοδοξία και όπως δήλωσε ο αρχηγός Ανέστης Δαλακούρας «αν και υπάρχει κούραση, σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για τη νίκη. Η Πριέβιντζα είναι ένας αντίπαλος που μπορούμε να κοντράρουμε και θα προσπαθήσουμε, μαζί με τον κόσμο μας, για τη νίκη».

Οι Σλοβάκοι “υποβιβάστηκαν” στο Challenge Cup, μετά την ήττα τους στο CEV Cup από την Ισπανική Teruel στη φάση των 16. Την περσινή χρονιά, η VK Prievidza τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο, και 3η στη φάση των playoff του Σλοβακικού πρωταθλήματος.

Στο ρόστερ της διαθέτει 4 ξένους παίκτες, δυο Πολωνούς, έναν Ιταλό και έναν Βενεζουελανό. Προπονητής ο Γιάροσλαβ Βουλκ ο οποίος αρχές της δεκαετίας του 90 είχε περάσε για λίγους μήνες σαν αθλητής από την Αλεξανδρούπολη φορώντας τη φανελα του Εθνικού. Η Prievidza βρίσκεται στην επαρχία Trencin στη κεντροδυτική Σλοβακία, και έχει πληθυσμό κοντά στις 50.000.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Σλοβακία, στις 16 Δεκεμβρίου 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση Πανηγύρεως Αγίου Νικολάου και υποδοχής Τιμίου Ξύλου
Επόμενο άρθροΟι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την κυβέρνηση[Του Σωτηρη Ξενακη]