Υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, άρτια οργάνωση και υποδειγματική εκτέλεση των ασκήσεων που έκοψαν την ανάσα, στην ΤΑΜΣ «ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019» που διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στον Έβρο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν 8 επεισόδια που αφορούσαν στις ενέργειες προπαρασκευής – εκτέλεσης της διάβασης ευκαιρίας καθώς και διαδικασίες παραπλάνησης και αποδιοργάνωσης του εχθρού.

Η ζεύξη του ποταμού πραγματοποιήθηκε με μέσα Μηχανικού του Δ’ΣΣ

Το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης του προσωπικού γέμισε υπερηφάνεια τους παρευρισκομένους με τον Διοικητή 1ης Στρατιάς / EU – OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή της άσκησης,  μέσα από την ακρίβεια του συνόλου των ανθρώπων αλλά και των μέσων που συμμετείχαν σε αυτή ως «κυψέλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα τόνισε πως «το μήνυμα που στέλνει ο Στρατός Ξηράς και ιδιαίτερα οι δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή του Έβρου, είναι ότι είμαστε ένας στρατός ο οποίος έχει ως πρώτο του μέλημα τη διατήρηση της ειρήνης. Μέσω αυτών των ασκήσεων δηλώνουμε και δείχνουμε τις ικανότητες μας και την αποφασιστικότητα μας να το κάνουμε πράξη αν και όποτε χρειαστεί, ευχόμαστε όμως να μη χρειαστεί ποτέ».

Την άσκηση «ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019», παρακολούθησαν οι Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, Αντιστράτηγος, Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού, Άγγελος Χουδελούδης, Υποστράτηγος Διοικητής 12ης Μεραρχίας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρόντες στη διεξαγωγή της άσκησης ήταν και δυο παρατηρητές του Αμερικανικού Στρατού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΟΥ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΣυμπολίτης μας χρειάζεται αιμοπετάλια
Επόμενο άρθροΕντυπωσίασε η Στρατιωτική Μουσική της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού που συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής