3 σερί σεζόν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις … 10 Ευρωπαϊκές ομάδες -η μια «επί δυο», 22 αγώνες, οι 11 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, δύο συνεχόμενες σεζόν στα προημιτελικά του Τσάλεντς Καπ. Διόλου μικρό και ευκαταφρόνητο κατόρθωμα για ομάδα επαρχιακής πόλης της χώρας μας.

Αν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος στους ανθρώπους του βόλει ότι ο ιστορικός ΜΓΣ Εθνικός θα συγκέντρωνε στο ενεργητικό του όλα τα παραπάνω, μάλλον θα χαμογελούσε ειρωνικά και θα κουνούσε με απορία το κεφάλι του . Έλα όμως που είναι πέρα για πέρα αληθινά. Αύριο, Τετάρτη (2/3) αντιμετωπίζει τον 11ο ευρωπαϊκό του αντίπαλο τα τελευταία τρία χρόνια στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης , την Πορτογαλική Μπενφίκα, σε μια επανάληψη του περσινού προημιτελικού για τον ίδιο ευρωπαϊκό θεσμό .

Η ιστορική πρόκληση

Ο Εθνικός βρίσκεται κατάματα με μια ιστορική πρόκληση . Την πρόκριση στα ημιτελικά ενός ευρωπαϊκού θεσμού . Πέρυσι, στην ίδια φάση του θεσμού, γνώρισε δύο πικρές ήττες από τους «αετούς της Λισαβόνας». Τώρα, στο στρατόπεδο της ομάδας της Αλεξανδρούπολης πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για ρεβάνς από τον ηγέτη της Μπενφίκα, Γκασπάρ και την παρέα του.

Στον πρώτο αγώνα προ δεκαπενθημέρου στην Πορτογαλική πρωτεύουσα η ομάδα του Έβρου ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας το 1ο σετ, αλλά η Μπενφίκα πήρε το πάνω χέρι και επικράτησε με 3-1 σετ. Το απόγευμα της Τετάρτης πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ή σχεδόν έτσι . Ο Εθνικός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την αναμέτρηση στο «χρυσό σετ» των 15 πόντων ώστε εκεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους «4».

Τα «κλειδιά»

Τα κλειδιά της αναμέτρησης, για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Εθνικού, δε θα μπορούσαν να ναι άλλα από την σταθερή υποδοχή, ώστε να έρθει η επιθυμητή επιθετική ανάπτυξη, το σερβίς που αποδείχθηκε αδύναμο σημείο στον πρώτο αγώνα, αλλά και να τραβήξουν τα ατού της ομάδας που «κόλλησαν» μετά το φλογερό ξεκίνημα.

Το άλλο μεγάλο όπλο θα είναι «καυτό» γήπεδο. Ο παθιασμένος κόσμος. Όσο «ακίνδυνο» για τον αντίπαλο ήταν το κοινό στις εξέδρες του γηπέδου της Μπενφίκα, το αντίθετο ένθερμο και υποστηρικτικό θα πρέπει να είναι ο κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αναμένουμε ένα κατάμεστο γήπεδο αλλά και ένα γήπεδο που θα «βράζει» που θα κάνει τους Πορτογάλους να αισθάνονται την καυτή ανάσα για να σπρώξουν τους αθλητές μας προς την πρόκριση.

Μιγιαήλοβιτς: Μεγάλη πρόκληση

«Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Για όλους μας είναι μια πρόκληση. Θα τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Μπενφίκα και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην προσπάθειά μας θέλουμε σύμμαχο τον υπέροχο κόσμο μας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Νίκολα Μιγιαήλοβιτς τον ηγέτη του Εθνικού που έστειλε και το δικό του μήνυμα.

Λίγες ώρες απέμειναν λοιπόν για το μεγάλο ραντεβού. Που μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά ιστορικό.

Στις 7μμ στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης μια ομάδα που χρόνια τώρα, χαρίζει συγκινήσεις, όμορφες στιγμές, υπερηφάνεια, προβολή, σας χρειάζεται .. Ραντεβού εκεί .

ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός

ΔΕλτίο τύπου

Προηγούμενο άρθροO Ιερός Ναός Αγίου Βλαδίμηρου θα βρίσκεται στην περιοχή του στρατοπέδου Ζήση
Επόμενο άρθροΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ‘’SEVESO’’ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ‘’ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ’’