Φτωχότερος από το πρωί της Τετάρτης ο χώρος του θεάτρου και του πολιτισμού, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο σημαντικός Έλληνας ηθοποιός…

Έχασε το πρωί της Τετάρτης την μάχη με τον θάνατο ο Γιάννης Βόγλης. Ο μεγάλος ηθοποιός αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Μέσα σε δυόμιση μήνες έκανε τρία χειρουργεία, ενώ πριν μέρες οι γιατροί είχαν ενημερώσει για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του

Ο Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι». Έγινε γνωστός από την ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» το 1968, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη.

Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης.

Υπήρξε μέλος του θιάσου «Ανατολή» κατά τη δεκαετία του ’80. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία.

http://pikosapikos.gr

Προηγούμενο άρθροΣάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των Βουλευτών-Δημάρχων από το ασφαλιστικό
Επόμενο άρθροΣε θέση μάχης οι φορείς του Έβρου απέναντι στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο