Ο Χάρης Θεοχάρης, μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αποχώρησε από το Ποτάμι και προχωρά στην ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης, με την επωνυμία «Δύναμη Πολιτών». Ο Χάρης Θεοχάρης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη στάση και τις δηλώσεις του στην επίτροπη δεοντολογίας του Ποταμιού, ωστόσο ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Με σύνθημα «Βγαίνουμε μπροστά για την Ελλάδα!», ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί με σχεδόν καθημερινές δηλώσεις από το Ποτάμι προετοιμάζοντας επί της ουσίας την ανεξαρτητοποίησή του, παρουσίασε 5σέλιδη  μπροσούρα με τους 10 λόγους, για τους οποίους λαμβάνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Η βαθιά κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε μια μεγάλη οικονομική, κοινωνική και ηθική καταστροφή» αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο σε πρώτη φάση κυκλοφόρησε μεταξύ των εθελοντών του Ποταμιού. «Τα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του παλιού πολιτικού κατεστημένου, δεν είναι άλλο από ένα κρεσέντο υποκρισίας» προστίθεται.

«Γι’ αυτό κι εμείς» συνεχίζει, «πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, διαφορετικά επαγγέλματα, κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας για να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη καταστροφή. Ενώνουμε τις δυνάμεις για να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας, να κινηθούμε μπροστά. Κι αυτό όπως λέει ο ποιητής “θέλει δουλειά πολλή”. Γι’ αυτό ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και συγκροτούμε μια αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση, τη “Δύναμη Πολιτών”».

Ολόκληρη η επιστολή αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη:

Αγαπητέ Σταύρο,

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής. Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων.

Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.

Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις. Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε. Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία. Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.

Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Χάρης Θεοχάρης

Ποτάμι για Χ. Θεοχάρη: Μας τρέλαινε με τις συνεχείς μετατοπίσεις του

Αιχμές κατά του Χάρη Θεοχάρη αφήνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή για αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος.

Το Ποτάμι καταλογίζει στον κ. Θεοχάρει ότι «μας τρέλαινε λίγο όλους με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία».

Η Σεβαστουπόλεως υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος κάλεσε τον κ. Θεοχάρη να δώσει εξηγήσεις στις 7 το βράδυ της Τρίτης, καθώς στελέχη του Ποταμιού κατήγγειλαν ότι τους ζήτησε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης. «Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά», συμπληρώνει.

«Αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα;», διερωτάται το Ποτάμι.

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι επισημαίνει ότι:

  • «Την Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος)».
  • «Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει)».
  • «Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει)».
  • «Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε».

tvxs.gr – www.naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθροΠόρος Έβρου: « Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016»
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Χατζηαναγνώστου σχολιάζει και απαντά για τα στραβά κι ανάποδα της Αλεξανδρούπολης