Πρόταση στο Δ.Σ του Π Πατσουριδη για ΚΈΝΤΡΟ FRONTEX ΣΤΟ Διδ/ΧΟ.

Ίδρυση ΚΈΝΤΡΟΥ FRONTEX στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδ/χου ζήτησε ο Π.Πατσουριδης στο Δ.Σ της 7/8/2020.
Ανέφερε στο σώμα του Δ.Σ.ότι σύμφωνα με πληροφορίες του η FRONTEX έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της Ε.Έ να της διαθέσουν ένα Αστυνομικό Κέντρο ,το οποίο θα χρηματοδοτήσει η ίδια τις υποδομές και την λειτουργία του.
Σκοπός του κέντρου η εκπαίδευση των 240 ατόμων από τον επόμενο Σεπτέμβριο και φυσικά και ολων οσων θα προσλάβει τα επόμενα χρόνια( μιλάμε για χιλιάδες)

Λόγω του Κορωνοιου ,αρκετά κράτη μέλη της Ε,Ε αδυνατούν να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο κέντρο και είναι ευκαιρία μεγάλη να λειτουργήσει αυτο στο Διδ/ΧΟ και συγκεκριμένα στη Σχολή Αστυφυλάκων!

Η Σχολή Αστυφυλάκων διαθέτει ορισμένες δομές,αλλά και χώρο για όσες περισσότερες χρειάζονται για τις ανάγκες της FRONTEX .

Μεγάλο πλεονέκτημα της Σχολης ειναι το ότι βρίσκεται στην καρδιά του προβληματος (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ) , που μπορεί να συνδυαστεί αριστα η θεωρία με την πράκτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων.

Ανέφερε ακόμη ο Π.Πατσουριτης ότι απαιτείται άμεση αντίδραση από την Δημοτική Αρχή και τους πολιτικούς του Εβρου.

Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου,τόνισε χαρακτηριστικά, είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο γιατί ειναι βέβαιο οτι θα συνεισφέρει σε πολλαπλά επίπεδα.

ΟΊΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑκ.α.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ π. ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 40χρονος που έπεσε στις σκάλες, κατεβαίνοντας στην παραλία!!!
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις… περιμένουν την επόμενη κίνηση του Ερντογάν