Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Η περιουσία του Δήμου είναι περιουσία των πολιτών και θα πρέπει να μάθουμε όλοι να την σεβόμαστε!

Το λεωφορείο αυτό είχε έρθει για να καλύψει της ανάγκες του τουριστικού κέντρου Φερών.

Δυστυχώς έχει την ίδια πορεία και την ίδια κατάληξη με το κέντρο πληροφόρησης , με το δέλτα του Έβρου με της Φέρες τον Πέπλο και με όλα τς χωριά της περιοχής μας δηλαδή είναι παροπλισμένο , παραμελημένο και παρατημένο.

Σε άλλη ανάρτηση του ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Αντιπροσωπεία του συλλόγου μας επισκέφτηκε το τουριστικό κέντρο Φερων ,για να διαπιστώσουμε την κατάσταση που επικρατεί ζητήσαμε να ξεναγηθούμε και να κανουμε βαρκάδα στον υγροβιότοπο του Δελτα του Έβρου .
Δυστυχως πληροφορηθήκαμε οτι λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου δεν μπορούμε να εχουμε πρόσβαση στο Δέλτα και οτι εδω και καιρό δεν υπάρχουν ουτε ξεναγοί,ούτε βαρκάρηδες λόγω διαφόρων προβλημάτων που θα τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Ενημερωθηκαμε από την υπεύθυνη ότι αν θέλουμε να ξεναγηθούμε θα πρέπει να πάμε στο γραφείο πληροφόρησης Δελτα Εβρου στην Τραϊανουπολη και απο εκει να μας κάνουν ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα της Δρανας.Ειναι τραγικό να έρχονται τουρίστες να δούνε τον Εβρο ποταμό και το Δελτα του Εβρου και να τους πηγαίνουν στην λιμνοθάλασσα.

Αναζητήσαμε ενημερωτικά φυλλάδια απο το τουριστικό κέντρο Φερων και εκει μας περιμενε καινούργια απογοητευση. Δεν υπάρχουν φυλλάδια για την Παναγία Κοσμοσώτειρα, τα φυλλάδια για το Δελτα ηταν παλιά ,προερχόμενα απο τον φορέα διαχείρισης ,χωρίς καμια ουσιαστική αναφορά στην περιοχή των Φερών ,το τουριστικό κέντρο Φερων και τις τουριστικές ξεναγήσεις που υποτίθεται γίνονται απο τις Φέρες .

Σε μια περιοχή στην οποια είχαμε καθε χρονο 15.000 επισκέψεις, 1500 βαρκάδες ,ξεναγούς ,βαρκάρηδες , την Παναγία Κοσμοσώτειρα,θα μπορούσαμε να εχουμε βάλει τις βάσεις να αποτελουμε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για ανθρώπους που αγαπάνε τις ομορφιές της φύσης και του τόπου μας .

Δυστυχώς όμως η αδιαφορία , ψευδείς υποσχέσεις, γραφειοκρατεία, και λάθοι ανθρώπων που,είτε δεν εχουν αγαπήσει τον τόπο , είτε ειναι ανίκανοι να δημιουργήσουν για τον τόπο, φέρανε την υποβάθμιση και καταστρέψανε την οποια οικονομική δυναμική είχε η περιοχή .

Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε το επόμενο διάστημα τα προβλήματα,τα λάθη και τις παραλείψεις και να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής με στόχο την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Το πολιτικό “βαμπίρ” της ελληνικής ιστορίας και οικονομίας. Ανοχή και σανό τέλος. Ώρα εχεφρόνων και δομικών αλλαγών…
Επόμενο άρθροΗ Νατασα Γκαρά εισηγήτρια του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμανιών