Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση-συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης) την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, την ώρα που θα μιλάει ο Πρωθυπουργός στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, κατά των μνημονιακών-αντεργατικών-αντικοινωνικών-αντιαναπτυξιακών πολιτικών που εφαρμόζει αυτός και η Συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου αν και πήρε πρόσκληση, όπως και τα άλλα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ της Περιφέρειάς μας καθώς και άλλοι φορείς, για να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί από την Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αποφασίζει να μη συμμετάσχει σ’ αυτό το «πανηγυράκι» και να σταθεί απέναντι απ’ αυτό μαζί με όλους τους εργαζόμενους και με όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά τα μέτρα που βιώνουμε καθημερινά.

Φτάνει πια η κοροϊδία.

Δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε ως άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Δεν έχει πια άλλοθι η κυβερνητική πολιτική. Κυβερνά πλέον 3 χρόνια.

Γνωρίζει τα προβλήματα και της χώρας μας και της περιφέρειάς μας.

Φτάνουν πια οι «φιέστες» και οι προσχηματικοί διάλογοι.

Χειροκροτητές στην πολιτική της λιτότητας, των δυσβάσταχτων άμεσων και έμμεσων φόρων, της ανεργίας, της υποχρηματοδότησης και της υπολειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών,  της μείωσης μισθών και συντάξεων, της αυταρχικότητας και των αντεργατικών νόμων που καθιερώνουν μισθούς πείνας-συμβασιούχους διαρκείας-εκ περιτροπής εργασία και καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, της καθιέρωσης διοδίων στην ακριτική μας περιοχή, της «μετακόμισης» επιχειρήσεων και εργοστασίων στις γειτονικές μας χώρες, της μετανάστευσης των Ελλήνων δεν πρόκειται να γίνουμε.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε διά της παρουσίας μας στο Συνέδριο το ξεπούλημα της ελληνικής γης, των δημόσιων περιουσιών και αγαθών στους ολίγους, ντόπιους και ξένους. Κανένας δεν πρέπει να τους νομιμοποιήσει.

Καλούμε όλους όσοι πήραν πρόσκληση σ’ αυτή τη φιέστα να απέχουν από το συνέδριο και να σταθούν μαζί μας απέναντι από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, απέναντι στην πολιτική τους, όπως αυτή εκφράζεται εδώ και 3 χρόνια.

Καλούμε τους εκπροσώπους μας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάμψουν διά της απουσίας τους από το Περιφερειακό Συνέδριο και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας στην πολιτική υποβάθμισης του τόπου μας.

Αλήθεια έχουν το θράσος να μας μιλούν για ανάπτυξη στην περιοχή μας όταν τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή; Όταν το Νοσοκομείου Διδ/χου αντί να γίνει ένα αυτόνομο Νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του βορείου Έβρου πάει για κλείσιμο; Όταν τα σχολεία στην περιφέρεια του νομούς μας υποβαθμίζονται με τα μέτρα της κυβέρνησης και οδηγούν τους κατοίκους αυτών των περιοχών σε μετακίνηση στις μεγάλες πόλεις νεκρώνοντας έτι περαιτέρω την ύπαιθρο του νομού μας; Όταν στα τελωνεία οι ουρές είναι ατελείωτες και το προσωπικό εξαθλιωμένο; Όταν οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ, στους Δήμους, στην Περιφερειακή Ενότητα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Εφορία και στις υπόλοιπες υπηρεσίες ξεπερνούν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών με την πολιτεία να «σφυρίζει αδιάφορα»; Όταν ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δεν μπορεί πια να επιβιώσει; Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη γιατί δεν αντέχουν τους φόρους και τις εισφορές που έχουν επιβάλει και τον ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες; Όταν τοποθετούν διόδια;

Δεν έχουμε σκοπό να πληρώσουμε την «ανάπτυξή» σας.

Εσείς θα την «πληρώσετε».

Καλούμε τους συναδέλφους μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους οποιουδήποτε επαγγελματικού φορέα, όλους τους συνταξιούχους, όλους τους άνεργους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση-συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης.

Χαλάμε τη «φιέστα» τους με μια δυναμική κινητοποίηση.

Λέμε ΟΧΙ στα ευχολόγια και την ψευδεπίγραφη «Ανάπτυξή» τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης)

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18:30

 

Για την Ε.Γ.

Ο                                                                   Ο

Πρόεδρος                                                       Γ. Γραμματέας

Τσίρτσης Παναγιώτης                                           Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθροΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΜΕΣ… (tου Παναγιώτη Μάνδαλου)
Επόμενο άρθροΕυαγγελος Λαμπάκης: “Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματίας όσον αφορά τις ενέργειές του”