Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με την εξαίρεση των αγροτών του Βόρειου Έβρου από την σημαντική δράση <<Μείωση της Νιτρορύπανσης>>, η οποία προδημοσιεύτηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα το μέτρο της Νιτρορύπανσης το οποίο αφορά στην επιδότηση των αγροτών για την εφαρμογή μέτρων με σκοπό την μείωση της ρύπανσης του υδάτινου ορίζοντα πρόκειται να εφαρμοστεί σε 30 περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες .

Ωστόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοντας το κριτήριο της μοριοδότησης με 100 επιπλέον μόρια για αγρότες σε περιοχές με υπόγεια υδατικά συστήματα με κακή χημική κατάσταση, θέτει τους αγρότες του Βορείου Έβρου εκτός του μέτρου καθώς σύμφωνα με παλαιότερες διερευνητικές μετρήσεις η περιοχή αυτή δεν εμπίπτει στην κατηγορία, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός οι αγρότες της περιοχής.

Καλείται ο υπουργός να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευαισθησία και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα προβλήματα των αγροτών της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί αλλεπάλληλα από τα καιρικά φαινόμενα καθώς επίσης και να προχωρήσει σε νέες διερευνητικές μετρήσεις για να διαπιστωθούν μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τυχόν αλλοιώσεις στα υδατικά συστήματα.

Προηγούμενο άρθροΥπό επιτήρηση από τις ελληνικές υπηρεσίες, απο το 2016, ήταν ο 32χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΟικολογική Εταιρεία Έβρου: Η Σαμοθράκη μετά την τελευταία καταστροφή