Πέρα από το Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωρά στην κατασκευή εμπορευματικών κέντρων στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Σχίζας.

To 2018 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Ε/Κ στο στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο πρόκειται να συνδεθεί με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο συνδέεται άμεσα με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ και μάλιστα, μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και των υποψήφιων επενδυτών του Ε/Κ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το χαρακτήρα του, δηλαδή για τον τύπο των φορτίων που θα εξυπηρετεί (χύδην ή όχι).

Επίσης, η ΓΑΙΑΟΣΕ προωθεί την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, σε ακίνητο 500.000 τ.μ. του δήμου, ενώ κατέχει όμορη έκταση περίπου 350.000 τ.μ.

Ο κ. Σχίζας δήλωσε αισιόδοξος για το συγκεκριμένο εμπορευματικό κέντρο, καθώς συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον επενδυτικού κοινού, εξαιτίας και της παραχώρησης του λιμένα. 

Αναφορικά με το εμπορευματικό της Λάρισας, στη περιοχή της Γυρτώνης, δήλωσε ότι, μέσα στο 2019, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα μπορέσει να προχωρήσει το σχετικό διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μεταφορά του σταθμού διαλογής του ΟΣΕ από το Μεζούρλο (εντός του οικιστικού ιστού της πόλης) που βρίσκεται σήμερα, στον χώρο που πρόκειται να κατασκευασθεί το εμπορικό κέντρο.

www.metaforespress.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό τις 13 Ιουνίου η σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο
Επόμενο άρθροΕΒΖ: Σε λειτουργία μόνο τα εργοστάσια σε Πλατύ και Ορεστιάδα