Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook στις 5 Ιανουαρίου 2020, έκανε την πρόταση στον Δήμο και ειδικά στον Δήμαρχο Ορεστιάδας να αγοράσει ο Δήμος τις εκτάσεις γύρω από το κέντρο λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ώστε να μην μπορέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του κέντρου όπως σχεδιάζει. Η κυβέρνηση έχει μάλιστα δημοσιεύσει προκήρυξη για πρόσληψη εκτιμητή που θα προσδιορίσει το ενδεδειγμένο αντίτιμο της ενοικίασης ή αγοράς των εκτάσεων που είναι απαραίτητες για την επέκταση.

Η πρόταση του ΑΚΚΕΛ αφορά βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όλων των παρατάξεων διότι είναι ξεκάθαρο για όλους τους κατοίκους του Έβρου ότι εκτός από την καταστροφική επίπτωση στην ασφάλειά τους, υπάρχει και εξαιρετικά αρνητική επίπτωση στην Εθνική ασφάλεια διότι οι αλλοδαποί που είναι και θα είναι συγκεντρωμένοι στις επεκταμένες εγκαταστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν και αριθμό ακραίων τζιχαντιστών οι οποίοι ελέγχονται από το τουρκικό παρακράτος και θα αποτελούν πραγματική στρατιωτική δύναμη πίσω από την πλάτη των Ελλήνων στρατιωτών που προστατεύουν τα σύνορα στον Έβρο.

Η αγορά των εκτάσεων από τον Δήμο Ορεστιάδας γύρω από το υπάρχον κέντρο θα εξασφαλίσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει έκταση για επέκταση. Εκτός από τον Δήμο, το Επιμελητήριο Έβρου μπορεί επίσης να αγοράσει τις εκτάσεις.

Προηγούμενο άρθροΠάρης Παπαδακης: “Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε για δημιουργία δομής μεταναστών στο Β. Εβρο πάσχει και νομικά και συνεπώς είναι ακυρωτέα!”
Επόμενο άρθροΔειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19  για τον γενικό πληθυσμό στη Λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης