Με πρόσχημα, κυρίως, την άνοδο της τιμής των καυσίμων, οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας σχεδιάζουν την αύξηση των ναύλων, και μάλιστα στις άγονες γραμμές. Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις τους, το υπουργείο Ναυτιλίας εξαγγέλλει αύξηση της χρηματοδότησης. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική Ημερίδα στη Σύρο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης αναφέρθηκε σε “αδυναμία” του ακτοπλοϊκού στόλου να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες και προειδοποίησε για ενδεχόμενες αυξήσεις ναύλων.

Ο πρόεδρος των ακτοπλόων ανέφερε ότι στους διεθνείς διαγωνισμούς για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων Δημόσιας Υπηρεσίας (άγονες γραμμές) παρατηρείται ήδη μειωμένο ενδιαφέρον συμμετοχής από τα κατάλληλα πλοία. Μάλιστα, υπάρχουν διαγωνισμοί με μηδενική συμμετοχή. Σε περίπτωση κατά την οποία κάποια πλοία αποσυρθούν π.χ. λόγω ηλικίας δεν γνωρίζουμε εάν με τους ίδιους όρους υπάρχει άλλο διαθέσιμο για την αντικατάστασή του, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

Από την πλευρά του, στην ίδια Ημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτίλιας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι θα υπάρξει αύξηση στη χρηματοδότηση των πλοίων που εξυπηρετούν άγονες γραμμές.

Όπως είπε, η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών:

  • το 2017 ήταν 85 εκατ. ευρώ,
  • το 2018 θα ανέλθει στα 89 εκατ. ευρώ,
  • ενώ το 2019 αναμένεται να αγγίξει τα 91,5 εκατ. ευρώ.

www.iskra.gr

Προηγούμενο άρθροΟι εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΟι υπάλληλοι του Δήμου καταγγέλουν ότι έχουν φθαρμένα λάστιχα στα οχήματα