Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 1.085.300 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στα νοσοκομεία της Δράμας και της Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Νοσοκομείο Δράμας

Στο Νοσοκομείο της Δράμας, η Περιφέρεια διαθέτει 703.300 ευρώ για την απόκτηση υποστηρικτικού εξοπλισμού απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως ηλεκτρικοί πίνακες, συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού, επεξεργασίας νερού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υγιεινής χειρουργείων, ξενοδοχειακό εξοπλισμό αλλά και εξοπλισμό για τη μεταφορά φορτίων και προμηθειών.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η Περιφέρεια διαθέτει 382.000 ευρώ για την προμήθεια δύο τροχήλατων ρομποτικών συστημάτων απολύμανσης, για την απολύμανση των Χειρουργείων και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και δύο νέων χειρουργικών τραπεζών που θα χρησιμοποιηθούν στις δύο αίθουσες χειρουργείων Covid-19.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση στο Διοικητήριο της Δράμας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μέτιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, συναντηθήκαμε με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Καρατζόγλου, αφενός για να ανακοινώσουμε νέες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για την ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων Δράμας και Αλεξανδρούπολης, αφετέρου για να συζητήσουμε για επιπλέον ανάγκες που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Δράμας.

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και είμαστε δίπλα στην πολιτεία στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Η φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι κρίσιμη και οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα.»

Νωρίτερα, οι κ. Μέτιος, Παπαδόπουλος, Παπαθεοδώρου και Παπαεμμανουήλ πραγματοποίησαν σύσκεψη για τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Προηγούμενο άρθροΔράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΗ “Λαϊκή Συσπείρωση” θέτει το θέμα των Δασικών Χαρτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο