Γερασούδης Δημήτρης Μοριακός Βιολόγος & Γενετιστής Μέλος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αλεξ/πολης
γράφει ο Γερασούδης Δημήτρης
Μοριακός Βιολόγος & Γενετιστής
Μέλος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αλεξανδρούπολης

 Είναι πλέον εμφανές ότι ζούμε την <<ηγεμονία>> της αριστερής ιδεολογίας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πρόσφατα, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το γνωστό του απεχθές πρόσωπο παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας στα γειτονικά Σκόπια. Πρόδωσαν το εθνικό συμφέρον και νομιμοποίησαν τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό με τη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που είχαν απέναντί τους την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Προφανώς, δεν είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και ο λόγος δεν είναι μόνο το μακεδονικό ζήτημα. Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν χρησιμοποιεί τη χυδαία επίθεση, τη σκευωρία και τη συκοφαντία, δεν παρέχει προστασία σε περιθωριακές ομάδες που αποτελούν κίνδυνο για τον δημόσιο βίο, δεν τοποθετεί στο δημόσιο σε νευραλγικές θέσεις φίλους, συγγενείς και αποτυχημένα κομματικά στελέχη, δεν υπερασπίζεται δικτατορικά καθεστώτα όπως αυτό του Μαδούρο και σαφώς δεν εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες του λαού και τους θεσμούς.

  Επί πρωθυπoυργίας του κ.Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα θα έβγαινε από τα μνημόνια και από την κρίση όπως μπόρεσαν και το έκαναν όλες οι φυσιολογικές ευρωπαϊκές χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια δυσμενή θέση. Η Ελλάδα τότε έκανε άλμα 41 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας εφαρμόζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ, εκτιμούσε πως το ελληνικό χρέος ήταν σε τροχιά βιωσιμότητας και θα έφτανε περίπου στο 105% του ΑΕΠ το 2022. Τότε ήταν που το ελληνικό χρέος είχε τη μεγαλύτερη καθαρή μείωση που έχει γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατάφερε μέσα σε ένα μοιραίο εξάμηνο του 2015 να ξαναβάλει τη χώρα σε επιπλέον μνημόνια κάτι που της κόστισε γύρω στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε αυτό έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένως από τους ξένους δανειστές. Σήμερα, λοιπόν, το ελληνικό κράτος <<υποφέρει>> από υπερφορολόγηση, υποθηκεύσεις της δημόσιας περιουσίας, από ασφυκτικά πλεονάσματα, από αποδυναμωμένο τραπεζικό σύστημα, από πτώση της αξίας των μετοχών σε ευρώ και από αιμορραγία του επιστημονικού της προσωπικού (brain drain).

 Δεν αντιλέγω, οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις είχαν κάνει σοβαρά λάθη, τα οποία μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση , όμως η κυβέρνηση του 2012-2015 δεν είχε ψευδαισθήσεις και προσπάθησε να σταθεροποιήσει την οικονομία του ελληνικού κράτους. Ψευδαισθήσεις είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που παρόλο που τον είχαν προειδοποιήσει , εκείνος εξακολουθούσε να κουνά το δάχτυλο και με θράσος συνεχίζει να το κάνει.    

 Που θέλω να καταλήξω όμως; Φυσικά στο άρθρο 32 του Συντάγματος που προβλέπει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πληρώνουμε ακόμα μία συνταγματική στρέβλωση που εκμεταλλεύτηκε ο κ.Τσίπρας για να εκβιάσει πρόωρες εκλογές. Αυτή η διαδικασία αποσταθεροποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα αφού πραγματοποιούνται εκλογές σε περίπτωση που δε βρεθεί ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Δηλαδή, αυτό το συνταγματικό εξάμβλωμα οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, αφού κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν χώρο για να εκβιάσουν και να χαντακώνουν έναν ολόκληρο λαό μέχρι και σήμερα, καθώς όπως φαίνεται η καρέκλα είναι ο μόνος σκοπός τους. Αυτή η <<αναπηρία>> του συντάγματος πρέπει να αλλάξει και το πάθημα του παρελθόντος να μας γίνει μάθημα.

  Επίσης ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να απευθύνεται στον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το ποιος θα είναι μελλοντικός ΠτΔ διότι όταν είχε την ευθύνη και δεν ψήφισε τον κ.Δήμα για την πιο σταθερή πορεία της χώρας, αυτός κουνούσε το δάχτυλο υποδειγματικά με θράσος. Έτσι μελλοντικά, η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αναγκασμένη να παραλάβει καμμένη γη. Είμαι πεπεισμένος όμως, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει την <<κανονικότητα>>.Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει το άρθρο 32 του συντάγματος, γιατί έχει γίνει δύο φορές το λάθος(2009 με ΓΑΠ και 2015 με Τσίπρα) και οδήγησε τη χώρα σε οπισθοδρόμηση. Ας μη γίνει και τρίτη φορά…

Προηγούμενο άρθροΤΟΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙΣ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΤΟΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙΣ» (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΑγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: “Η περιουσία του Δήμου είναι περιουσία των πολιτών και θα πρέπει να μάθουμε όλοι να την σεβόμαστε!”